Sæbys skamplet: Erhvervsdrivende sætter hegn op

En tom grund Sæbys gågade har i de seneste 14 år været genstand for debat. Grunden har ligget forfalden hen til stor ærgrelse for både erhvervsdrivende, sæbynitter og turister. Sæby Handelsstandsforening har fået lov at skærme grunden af, og det arbejde er nu i fuld gang.

Det er kun et spørgsmål om uger, før den omdiskuterede grund på gågaden i Sæby ikke længere kan ses. I 14 år har den set omtrent sådan ud, som den står der i dag, og det er Sæby Handelsstandsforening langt fra tilfreds med.

- Vi har sagt: Nu er det faktisk nok. Det, vi så i Sæby Handelsstandsforening har gjort, er, at vi selv har taget initiativ til at få denne her grund forskønnet, siger Hans Ole Kalhøj, formand for Sæby Handelsstandsforening.

De handelsdrivende i Sæby har sammen finansieret, at der bliver bygget et hegn op omkring grunden. Et initiativ, som de fleste forbipasserende i gågaden bifalder.

- Ja, hvad skal man sige? Det gør den jo pænere, at der ikke bare ligger alt det affald og sådan noget derinde, siger John Appelon fra Sæby.

- Det er jo i hvert fald bedre end det der. Men gør dog noget ved det. Få ham, der har den grund, til at forstå, at den ser farlig ud, siger Tove Christensen fra Tommerup på Fyn.

Den mangeårige ejer af grunden har ladet den stå uberørt, da han ikke kunne tvinges til at forskønne den. Det er nu et selskab i Aarhus, der ejer grunden, men de har valgt heller ikke at gøre noget ved den.

- Det giver jo et dårligt indtryk af byen, siger John Appelon.

- Man kan godt komme til at tænke: Ser resten af byen også sådan ud?, siger Tove Christensen.

Billeder af byen skal dække for grunden

Når tømrerne er færdige med at bygge et hegn op omkring grunden, bliver der sat motiver fra Sæby op på rækværket. Billederne er ved at blive printet, og de skal være med til at gøre den hidtidige skamplet til en mindre seværdighed.

- Det bliver skidegodt. Ingen tvivl om det. Det kan kun blive bedre, så det bliver en fin væg og godt for turisterne, og også for sæbynitterne, at der er noget mere spændende at kigge på end et hegn og ukrudt, siger Anne Marie Bouet, administrerende direktør i Bouet Skilte, som er i gang med at lave billederne.

- Der er ikke nogen turister, der skal komme at se en by, som langsomt går i forfald. Vi passer på vores by, siger Hans Ole Kalhøj.

Er I ikke bange for, at I ved at skærme grunden af, så den ikke er så grim at kigge på længere, at den så bare får lov at blive stående inde bag afskærmningen til evig tid?

- Det er jo så det, der kan ske, men det, der også kunne ske, det var, at der gik 14 år mere, hvor den så sådan her ud. Og det er vi bare nødt til at sige, at det kan vi ikke vente på, siger Hans Ole Kalhøj.


Seneste nyt

fra Nordjylland