Særtilskud til trængte nordjyske kommuner

8 nordjyske kommuner får tilsammen 84,5 millioner kroner i særligt tilskud. Det er 6 millioner kroner mere end de nordjyske kommuner fik sidste år.

Vesthimmerlands Kommune er den kommune der får mest. 18 millioner kroner bliver det til. Kommunen har dog budgetteret med 19 millioner kroner. Den manglende million får dog næppe byrådet til at ændre det budgetforlig der netop er indgået.

Til gengæld betyder det heller ikke, at skattestigningen bliver mindre. Noget ministeren ellers håber på med pengegaverne.

- Med særtilskuddene giver vi en lang række kommuner en sidste chance for at tilpasse budgetterne, så skattestigningerne begrænses til det aftalte niveau. Jeg forventer, at tilskuddene bidrager til, at kommunerne samlet set kan overholde økonomiaftalen med regeringen, siger Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Den eneste nordjyske kommuner, som har søgt om midler - men ikke fået penge er Mariagerfjord Kommune. Her er der ellers budgetteret med 10 millioner kroner fra puljen. De skal nu findes på anden vis.


Seneste nyt

fra Nordjylland