Salling får ny digital facade

En halv kilometer permanente LED-lys kommer til at udgøre Sallings nye, dynamiske lysfacade, som borgerne selv får lov at sætte deres præg på.

Det er snart tre måneder siden, at Sallings imponerende julelysfacade blev tændt, og siden har stormagasinet lyst op som en indpakket julegave i det centrale Aalborg.

Torsdag morgen kunne Salling så afsfløre en ny facade bestående af en halv kilometer LED-lys. Facaden skal være et dynamisk lysende kunstværk, der skal give de handlende og forbipasserende en kunstoplevelse, hvor farver og lys bevæger sig i byens tempo, lyder det fra stormagasinet.

Den nye facade er en del af et mangeårigt arbejde med at være en markant del af bylivet i Aalborg.

- Vores grundlæggere Ferdinand og Herman Salling var meget bevidste om netop facadens betydning og begge havde ideer om, at den blandt andet skulle skifte farve med årstiden. Det var ikke muligt dengang, men nu realiserer vi deres drøm. Som stormagasin vil vi gerne give folk oplevelser i hverdagen, og den nye lysfacade vil afspejle både aktiviteter inde i stormagasinet og udenfor i byen. Vi kommer derfor til at arbejde tæt sammen med byens kulturliv, der også får glæde af den nye lysfacade, siger direktør i Salling, Marianne Bedsted.

Allerede ved indvielsen inviteres alle, der befinder sig ved Salling fredag og lørdag, til at bidrage til et digitalt kunstværk. Ved hjælp af en smartphone kan man nemlig få adgang til at tegne med lys på facaden og være med til at skabe et unikt kunstværk i forbindelse med åbningen.

Facaden er lavet i samarbejde med Kollision og Martin Professionel. Lysfacaden er opbygget af energieffektive LED-lys, som gør det muligt at bruge lys i alle farver. Facaden har mere end 26.000 pixels fordelt på et areal, der er mere end 330 kvadratmeter. Softwaren bag er udviklet, så der både kan være forskellige abstrakte mønstre, animationer og simple videoer på facaden.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland