Salto-efteråret er spækket med nye serier

Efteråret igennem har nye serier premiere på TV2 Nord Salto. Få overblikket her.

Sommerferien er overstået, aftenerne bliver både kortere og koldere og om lidt skifter vi helt officielt sommeren ud med efterår.

Det skifte bringer mange ting med sig, men det er ikke kun løvfald og stormvejr. Det er også en helt masse nyt nordjysk TV.

Efteråret er nemlig højsæson for nye TV-serier, og det gælder også på TV2 Nord Salto hvor vi har premiere på hele 10 nye serier frem mod jul.

Vi tog hul på sæsonen i sidste uge hvor første afsnit af "I love Nordjylland" løb over skærmen. "I love Nordjylland" skildrer i 10 afsnit livet hos udlændinge, der er flyttet til Nordjylland - og som elsker vores fantastiske landsdel.

I serien kan man blandt andet møde Shellie Boudreau, der fandt kærligheden i Nordjylland som studerende og derfor blev boende her i landet, Edin Hajder fra Bosnien, der kom til Danmark i 1994 og nu er selvstændig med base i Hobro og Francois Grimal fra Frankrig, der for 22 år siden fik et jobtilbud i Frøstrup, han ikke kunne sige nej til.

"I love Nordjylland" sendes hver onsdag klokken 20.30.

1. september - altså lige om lidt - har serien "Parløb - ude og hjemme" premiere. I fire afsnit følger vi mennesker, der både på arbejde og i privaten danner par.

I første afsnit - og i Nordjylland LIVE i aften - møder vi Kenneth Hansen og Louise Toft Hansen, der i 2016 for første gang kunne slå dørene op til Svinkløv Badehotel som værtspar.

Kenneth Hansen har været køkkenchef på hotellet i otte år, men med Lise Emborgs afgang fra det kendte badehotel har han nu indtaget en ny rolle. Og han har sin hustru ved sin side.

"Parløb - ude og hjemme" har premiere 1. september og sendes fremover hver torsdag klokken 20.30.

Mandag den 5. september tager vi i sommerland - Fårup Sommerland. I 12 programmer følger vi livet i Nordjyllands største turistattraktion hvor vilde rutsjebaner, sød softice, fugtige fornøjelser og masser af glæde mennesker er hverdag.

I 12 afsnit kommer vi bag kulisserne i Fårup Sommerland hvor over 600.000 mennesker hver sæson går gennem porten til den sjove skov, og i første afsnit følger vi tilblivelsen af Hotel Fårup - det firestjernede hotel i direkte tilknytning til sommerlandet.

Fårup 24/7 har premiere 5. september klokken 20.30 og sendes fremover hver mandag klokken 20.30.

Den 16. september slipper vi TV2 Nords største bilnørder - Knud og Nikolaj - løs på de nordjyske veje. I fire programmer jagter de den perfekte bil til nordjyden.

Bilnørdernes mission er at finde ud af, om de bedste biler virkelig er dem med det største prisskilt, eller om de billigere modeller kører ligeså godt.

I første program tester Knud og Nikolaj to hurtige hatchbacks og sætter Seat Leon Cupra, der har 280 hestekræfter og et prisskilt, der ikke er for sarte sjæle op mod Ford Fiesta ST, der er en noget mindre bil, men som stadig har 180 hidsige heste under hjelmen.

Biltesten har premiere 16. september og sendes de følgende tre fredage i forlængelse af Nyhederne klokken 19.30.

Fra 27. til 29. september sender vi hver aften programmer MF med mere. Det er ugen op til Folketingets åbning 4. oktober og derfor sætter vi de nordjyske poltikere stævne i køkkenet.

- Vi ser tit vores folkevalgte politikere i enten korte interviews eller i lange debatter. Programmerne her giver seeren mulighed for at få et mere nuanceret billede af de politikere, vi har stemt på. Ved at lade dem mødes privat og lave mad sammen, bliver de sat i en hverdags-situation, som alle kan relatere til, men som vi aldrig ser vores politikere i, siger Jesper Bradsted, der er tilrettelægger på programmerne.

MF med mere sendes klokken 20.30 den 27., 28., og 29. september.

Vi fortsætter i køkkenet, når vi tirsdag den 4. oktober har premiere på programmet Kaos og Kødgryder.

I otte programmer låner vi det store køkken hos Food College Aalborg. Her skal unge, der ikke har den ringeste idé om at lave mad, lære det på den hårde måde fra en husholdningslærer fra Suhrs Husholdningsskole i København.

Kaos og Kødgryder har premiere 4. oktober og sendes hver tirsdag klokken 20.30.

To dage senere - torsdag den 6. oktober - tager vi på rejse med Esther. Sammen med TV2 Nords journalist Tommy Hald, der har lavet flere historiske programmer om 2. verdenskrig følger hun i fodsporet på sin far, der var kommunist under krigen og som blev taget af tyskerne..

Esthers Rejse er på fire afsnit og sendes første gang 6. oktober. De følgende afsnit sendes torsdage klokken 20.30.

Den 28. oktober spreder Salto uhygge i de nordjyske stuer. Spøgelsesjægerne fra Er Der Nogen? vender tilbage i en Allehelgens-special.

Programmet byder på et gensyn med de tre entusiastiske - og let skræmte - spøgelsesjægere fra Frederikshavn, og vi kan glade alle fans af programmet med, at de vender tilbage med en helt ny serie i 2017: Er der nogen? - i det mørke Jylland.

Programmet sendes 28. oktober i forlængelse af Nyhederne klokken 19.30.

Den efterfølgende uge byder ikke kun på en, men hele to premierer.

Som afløser for Esthers Rejse sender vi programmet Eksiljyderne. Her møder vi kendte nordjyder, der har skiftet deres hjemegn ud med livet i hovedstaden. Vi snakker blandt andet med dem om integration og overlevelse på stenbroen.

Eksiljyderne sendes fra 3. november klokken 20.30. De følgende afsnit sendes torsdage klokken 20.30.

Jonny Hefty og Jøden er værter på programmet "Velkommen i Klubben". I otte programmer kører makkerparret Nordjylland tynd på deres tandem-Puch.

Målet er at besøge en masse nordjyske klubber og indsamle inspiration til hvordan deres egen klub skal se ud.

Velkommen i Klubben har premiere 4. november og sendes hver fredag i forlængelse af Nyhederne klokken 19.30.

Udover de nævnte serier vil du sidst på efteråret kunne tænde for Salto onsdag klokken 20.30 og se serien Specialisterne ligesom du om torsdagen, når Eksiljyderne er løbet over skærmen for sidste gang, kan se serien Airport Sindal.

Derudover er kalenderen spækket med events og enkeltstående programmer, og du kan som altid følge med på siden her, hvor vi fortæller om vores kommende programmer.

Vidste du forresten, at du kan se næsten alle vores nye og gamle serier på tv2nord.dk/tv? Her kan du også se Salto direkte, hvis du ikke lige er i nærheden af dit TV.


Seneste nyt

fra Nordjylland