Samarbejdspartner sikret: Selvkørende busser snart på vej til Aalborg Øst

Aftalen med Autonomous Mobility gør, at busserne indsættes som et forsøg i mindst to år i Aalborg Øst.

Aalborg Øst er nu rykket et skridt tættere på at have selvkørende busser rundt omkring i gadebilledet.

Aalborg Kommune har netop meldt ud, at man har valgt virksomheden Autonomous Mobility som samarbejdspartner i udviklingsprojektet med de selvkørende shuttlebusser i Aalborg Øst.

quote Selvkørende shuttlebusser vil skabe stor værdi for borgerne i Aalborg Øst, hvor man har brug for en fleksibel og bæredygtig transportform, som er tilgængelig for alle.

Jakob Münter, forretningsudvikler, Autonomous Mobility 

Projektet kommer dermed til at køre så meget på skinner, at borgerne i Aalborg Øst formentlig allerede efter sommerferie i 2018 kan snuppe en bus – uden chauffør.

- Vi har i lang tid arbejdet på at få førerløse busser ud at køre på Astrupstien i Aalborg Øst til gavn for alle beboere og institutioner i området. Med valget af Autonomous Mobility som operatør har vi fået en kompetent og erfaren spiller med om bord i projektet, siger Mette Skamris Holm, afdelingsleder i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune: - Borgerne bliver mere mobile

De selvkørende shuttlebusser skal tjene flere formål for de lokale borgere. Først og fremmest skal de øge mobiliteten, så alle nemmere kommer omkring – også de gangbesværede borgere.

Derudover er målet også at skabe en forbindelse mellem den kollektive trafik og de områder i Aalborg Øst, der ligger langt fra den. Shuttlebusserne bliver dermed et bindeled mellem borgernes egne hjem og f.eks. den nærmeste bus.

De selvkørende shuttlebusser i Aalborg Øst:

  • Det bliver gratis at benytte busserne i forsøgsperioden. 
  • Hver bus har plads til 14 passagerer.
  • Sættes i drift på en 2,1 kilometer lang strækning på den nyrenoverede Astrupsti i Aalborg Øst.
  • Busserne deler kørebane med cykler, mens fodgængere får et afgrænset tracé.
  • Busserne får 10 stoppesteder på ruten.
  • Der kører i 15 minutters intervaller.
  • Busserne er 100% eldrevne og lader op i en garage knyttet til ruten. 
  • Busserne navigerer ved hjælp af en række sensorer og LiDAR-teknologi.

Autonomous Mobility: - Busserne skaber stor værdi

Aalborg Kommunes nye samarbejdspartner på den rullende område, Autonomous Mobility, er en dansk startup-virksomhed under Semler Gruppen A/S.

Autonomous Mobility er den første aktør i Danmark, der har indsendt ansøgning om tilladelse til at gennemføre et konkret pilotprojekt med selvkørende busser. Og forretningsudvikler Jakob Münter er da også begejstret:

- Selvkørende shuttlebusser vil skabe stor værdi for borgerne i Aalborg Øst, hvor man har brug for en fleksibel og bæredygtig transportform, som er tilgængelig for alle. Aalborg Øst er et enormt spændende projekt, og vi glæder os til at tilbyde beboerne en helt ny måde at bevæge sig på, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland