Sammenboende par snydes for skattefradrag

Kontanthjælpereformen kan presse par til at gifte sig eller flytte fra hinanden.

Bliv gift eller flyt fra hinanden. Det er virkeligheden for flere end 1000 nordjyder, der lige nu bliver ramt af regeringens kontanthjælpsreform. Nu skal din samlever forsørge dig som var I ægtefæller, men modsat gifte par, kan du ikke gøre brug af din samlevers fradrag.

Jimmi Petersen mistede retten til dagpenge d. 1. januar, og med den nye lov betyder det, at han ikke kan få en krone, men skal forsørges af sin samlever.

- Det er jo svært at skulle være afhængig af sin kæreste, for man vil jo gerne som mand være med til at give noget til familien, siger Jimmi Petersen.

Selvom Jimmi er hans kæreste ikke er gift, betragter kontanthjælpsreformen dem som et ægtepar, når det handler om at forsørge hinanden. Men når det gælder reglerne for skattefradrag, er alt ved det gamle.

- Det er jo helt hen i vejret. Skal det være lige for loven, skal det være lige for loven, og så skal man have mulighed for at gøre brug af skattefradraget uanset om man er samlevende, eller om man er gift, siger Reidar Kogstad, der er formand for 3F i Aalborgs bygningsgruppe.

Dansk Folkeparti var med til at vedtage kontanthjælpsreformen. Alligevel erkender de, at der er urimeligheder i den nye ordning.

- Det er jo forkert, og jeg håber, regeringen vil være klar til at tage den problematik op, siger Bent Bøgsted (DF), der er næstformand i Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Hvis ikke Jimmi snart finder et arbejde, frygter han, at det kan få alvorlige konsekvenser for den lille familie.

- Det kan jo komme til at betyde for os så vel som for så mange andre, at vi kan blive nød til at gå fra hinanden, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland