Samråd skal samle Aalborgs midtby

Der er alt for mange forskellige stemmer der råber op når udviklingen i Aalborgs midtby kommer til debat. Det mener byrådsmedlem Arne B. Schade (S), der nu vil stifte et samråd i stil med det man kender fra landsbyer.

Den seneste anledning til at forene ideer og visioner for midtbyen er det nært forestående salg af grunden på Budolfi Plads. Her giver lokalplaerne lov til, at der opføres 16.000 m2 byggeri med en grundflade på 5000 m2. Det har givet anledning til bunkevis af læserbreve med bekymringer for, at området bliver en arkitektonisk skamplet.

- En har en holdning til det ene og en anden til det andet. Det er vi simpelthen nødt til at samle, sådan at midtbyens interesser de bliver varetaget - både i forhold til nybygning men også i respekt for den arkitektioniske, historiske by vi har, siger Arne Schade.

Samråd kendes fra andre områder i Aalborg og i oplandsbyerne. I alt har 42 samråd fået økonomisk støtte på 15.000 årligt fra kommunen, og rådmand for sundhed og bæredygtig udvikling Thomas Kastrup-Larsen hilser det nye samråd velkommen.

- Jeg synes, at tanken er rigtigt god, og jeg håber virkelig, at samrådet kan være med til at skabe nogle gode og relevante debatter omkring midtbyens udvikling. Der sker rigtigt meget i Aalborg på nuværende tidspunkt, og der er det vigtigt at vi har borgerne med, siger Thomas Kastrup-Larsen til TV2/Nord.

Efter planen vil Arne Schade indkalde til stiftende møde i det nye samråd i løbet af september måned. Borgere, forretningsdrivende og andre med interesse fopr udviklingen i midtbyen opfordres til at deltage, så alle interesser og forslag kan komme med i debatten.


Seneste nyt

fra Nordjylland