Se de mest populære uddannelser i Nordjylland

I dag er dagen, hvor tusinde af kommende studerende har fået svar på fremtiden. Se listen over de unge vil og ikke vil bruge fremtiden på.

De elektroniske e-bokse er velbesøgte i disse timer. Landet over har titusindvis af kommende studerende har fået svar på, hvor de skal hen og starte på videregående uddannelse. Siden midnat har man kunne tjekke sin e-boks. Det giver derfor et godt billede af, hvad de unge vil og ikke vil uddanne sig til.

Antallet af diplomingeniører stiger med hele 22 procent. 207 blev optaget i 2015, mens 253 bliver optaget i 2016. I alt optager Aalborg Universitet (AAU) 1281 ingeniører i år, hvilket er 53 flere end sidste år og mere end en fordobling af Aalborg Universitet ingeniøroptag tilbage i 2010.  

- Det er en kæmpe tillidserklæring, som de mange nye studerende viser AAU ved at vælge en uddannelse hos os, og vi vil gøre alt for at leve op til tilliden. Det vil vi gøre ved sikre, at de studerende får en ingeniøruddannelse af meget høj kvalitet, og som giver gode jobmuligheder efter endt uddannelse, siger Eskild Holm Nielsen.

På AAU er især områder som Bioteknologi, Biologi, Miljøteknologi, Datalogi, Elektronik & It og Software gået frem i forhold til sidste år. Ud over det gode ingeniøroptag er Eskild Holm Nielsen også meget tilfreds med optaget på det naturvidenskabelige område, og han håber på at byde endnu flere velkommen, når det nye studieår starter til september.

De studier, der modsat ikke har fået så mange nye ind – eller nærmere bestemt en tilbagegang er blandt andet:

  • Overraskende nok er det faktisk en ingeniøruddannelse, der har den største procentmæssige tilbagegang. Civilingeniør Energi hedder studiet, der har fået en tilbagegang på 57 procent. Med 12 optaget i år mod 28 sidste år.
  • Produkt og designpsykologi har ligeledes en stor nedgang på 41,7 procent.
  • Og så er der også tysk studiet, der er gået tilbage med 31,3 procent. Nu er der kun 11 nye tysk studerende på Aalborg Universitet.

- Der er stadig ledige pladser på en lang række af vore uddannelser, og jeg både tror og håber, at vores ”Du kan nå det endnu”-kampagner vil få endnu flere til at vælge en af vores ingeniøruddannelser inden studiestarten til september, siger Eskild Holm Nielsen.

De mange håbefulde kommende studerende skulle senest den 5. juli skulle vælge, hvor hen de ville søge hen. Det er så i dag, at de har fået svar. 


Seneste nyt

fra Nordjylland