Sejr gange to: Nordjyske ishockey-hold i hopla

Frederikshavn White Hawks holder fast i topplaceringen og Aalborg Pirates lægger afstand til forfølgerne i bunden af tabellen med sejre til begge hold tirsdag aften.

Frederikshavn White Hawks cementerede tirsdag aften deres position i toppen af Metalligaen med en sejr på 6-2 over Herlev Eagles på udebane.

Sejren blev grundlagt i en målrig første periode, der bød på ikke færre end fem mål. Det var Herlev Eagles, der lagde for efter knap fem minutter, men så kom White Hawks igang. På under 30 sekunder var stillingen ændret fra 1-0 til Herlev til 2-1 til White Hawks, og efter 10 minutters spil var stillingen 4-1 til nordjyderne.

Anden periode blev 20 minutter uden nordjyske mål. Til gengæld gav Herlev hjemmepublikummet et lille håb med en reducerende scoring.

Det håb blev dog knust i tredje periode da Frederikshavn med to mål efter henholdsvis 43 og 53 minutter fik måltavlen op på slutresultatet 6-2.

I Gentofte mødte Aalborg Pirates, der kæmper for at komme med i slutspillet via ligaens 8. plads, Gentofte Stars, og den kamp vil blive husket for et flot comeback af Pirates.

Efter første periode var piraterne bagud 2-1 og i anden periode blev gentoftes føring udbygget til 3-1. Det lignede et nordjysk nederlag, men efter 49 minutter reducerede Aalborg til 3-2, og med kun syv sekunder tilbage af den ordinære spilletid scorede Christopher Frederiksen det mål, der udløste forlænget spilletid og efterfølgende straffeslag, og her lykkedes det altså for Pirates at sikre sig begge point.

Kampen var utrolig vigtig for piraterne, der kæmper for at komme med i slutspillet, for Gentofte Stars er den direkte konkurrent i kampen om den vitale 8. plads. Med sejren er der nu fem point mellem de to hold.