Seriepremiere: Unikt indblik i patienters sidste dage på hospice

Onsdag aften har TV2 Nord premiere på serien "Syv døgn på Hospice", hvor vi har fulgt livet og døden på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn.

De er sjældent i medierne, men alle ved, hvad de bliver brugt til - hospicerne. Det sidste hvilested for mange inden døden. 

Nu har TV2 Nord fået et helt enestående indblik i de skæbner, der ligger bag murene på Hospice Vendsyssel i Frederikshavn, efter journalist Jesper Bradsted og fotograf Anders Rasmussen har boet en uge på hospicet og er kommet tæt på ansatte, patienter og pårørende.

Det er blevet til programserien - Syv døgn på hospice - og første afsnit sendes på Salto onsdag aften klokken 19.50. 

- Vi har haft det formål at skildre livet og døden, som det er på et hospice. Men også for at komme tættere på døden og sætte fokus på det tabu, som det for nogle stadig kan være at tale om, siger Jesper Bradsted, der fortæller, at der er brugt mange timer på at tale med pårørende og patienter under opholdet, inden der blev lavet aftaler om medvirken.

- Der var selvfølgelig også nogle, der endte med at sige nej. Men det har været berigende at opleve, hvad der foregår på et hospice, og vi har fået endnu mere respekt for dem, der arbejder sådan et sted.

Skal sætte fokus på døden

Serien, der er på i alt fire afsnit, bliver sendt henover påsken.

- Det er en meget rørende serie, hvor vi kommer meget tæt på mennesker, der er havnet i en situation, hvor man er tvunget til at se døden i øjnene. Vi er meget taknemmelig for, at vi har fået lov til at komme indenfor på Hospice Vendsyssel, siger chefredaktør hos TV2 Nord Ingrid Buch og fortsætter.

- Vi håber, at nordjyderne her i påsken giver sig tid til at se serien og måske også reflektere over sit eget liv. For der er jo også noget livsbekræftende i at se døden i øjnene. Hvis man frygter døden, glæder man sig jo ikke over livet.

Serien er blevet vist for personale og pårørende, der er meget tilfredse med resultatet.

Selvom serien sendes henover påske frigives alle afsnit i aften digitalt og er tilgængelige på tv2nord.dk.

Traileren til første afsnit i serien "Syv døgn på hospice"

Seneste nyt

fra Nordjylland