Sexchikane på sygehus

Chef på sygehus har fået en påtale på grund af upassende opførsel.

Chefen for narkosepersonalet på de nordjyske sygehuse, Flemming Knudsen, er tvunget til at ændre sit sprogbrug og holde hænderne for sig selv i fremtiden. Ellers vanker der en fyreseddel. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Flemming Knudsen har netop modtaget en skriftlig disciplinær advarsel, fordi han har udøvet sexchikane og i det hele taget er grov i munden. I hvert fald efter flere nuværende og tidligere ansattes opfattelse.

Sagen opstod som følge af en henvendelse til regionens personaleafdeling fra en kvindelig medarbejder, der følte sig groft chikaneret af Flemming Knudsen. I advarslen bliver det gjort klart for Flemming Knudsen, at "du må ikke i dit sprogbrug anvende udtryk af seksuel karakter" hverken på møder eller ved daglige kontakter. Han bliver også gjort begribelig, at han skal undgå fysisk berøring, der af andre kan opfattes "værende af seksuel, krænkende eller nedværdigende karakter".

- Jeg er ked af og påvirket af sagen. Men jeg tager advarslen til efterretning og vil efterleve de betingelser, der står i den, siger Flemming Knudsen til NORDJYSKE.

Ifølge NORDJYSKE's oplysninger har Flemming Knudsen blandt andet klappet den kvindelige medarbejder i bagdelen og kommenteret hendes bryster ved møder med flere deltagere. Flemming Knudsen har ingen kommentarer til NORDJYSKE's oplysninger, og han har heller ikke benyttet muligheden for at komme med sin version af sagen, inden regionens personaleafdeling besluttede at tildele ham en advarsel.


Seneste nyt

fra Nordjylland