Sexsag mod 34-årig droppet

Thomas Vinther fra Hirtshals blev beskyldt og sigtet for at have misbrugt sine fire børn. Og selvom sagen nu er frafaldet, så føler Thomas Vinther sig stadig hængt ud og stemplet som en børnemisbruger.

En 34-årig mand fra Hirtshals blev først sigtet for at have misbrugt sine fire børn seksuelt. Nu er sagen helt frafaldet, men manden føler, at han er stemplet for altid.

- Jeg føler, at mit liv er knust. De har smadret det, siger Thomas Vinther til TV2/Nord.

Den 34-årige familiefar fra Hirtshals nåede at sidde i fængsel i 13 dage og at blive hængt ud i offentligheden i det meste af et år som incestforbryder, før politiet frafaldt sagen.

De fire børn mellem fem og ni år blev sidste år anbragt i familiepleje, fordi moderen ikke kunne tage sig af dem alene. Faderen, Thomas Vinther, havde boet og arbejdet som fisker i Norge i flere år. På et tidspunkt anmeldte han plejefaderen for at have taget for hårdt fat i den ældste pige.

- Jeg meldte ham for overgrebet og fastholdt anmeldelsen, selvom han advarede mig. Bagefter meldte han så mig for incest, siger Thomas Vinther.

Ekskonen og hendes veninde nåede også at blive fængslet i misbrugssagen fra Aaby syd for Hirtshals, men også de sager er frafaldet.

Faderen har kun set sine børn i få timer, siden sagen blev rullet op i januar. De tre sigtede i sagen blev løsladt efter 13 dage - en atypisk kort tid i den slags sager. Og nu er sagen helt droppet.

- Vi synes ikke, at børnenes forklaringer er tilstrækkelige til en domfældelse, siger Peter Rask, politiadvokat i Nordjyllands Politi.

Ifølge faderens forsvarer Jens Chr. Christensen er Thomas Vinther sigtet på et meget spinkelt grundlag.

- Både myndighederne og medierne overreagerede efter Brønderslevsagen og de andre misbrugssager. Det har min klient måttet bøde for. Han var heller ikke i nærheden af en begrundet mistanke, for han boede i Norge, mens de påståede overgreb skulle have fundet sted, siger forsvareren til TV2/Nord.

Thomas Vinther selv tror ikke, at han nogensinde kan blive helt renset i offentlighedens øjne.

- Jeg var jo hængt ud for den groveste af alle forbrydelser, så ind imellem kan de være svært at se, hvordan man kommer videre, siger Thomas Vinther.


Seneste nyt

fra Nordjylland