"Shop et job": Unge stod i kø til anderledes jobsøgning i Bilka

Unge stod fredag i kø i Bilka til en anderledes jobsøgning for at sikre sig et job efter sommerferien.

Det plejer at foregå efter en ganske velkendt skabelon, når man skal finde sig et nyt arbejde - find et relevant stillingsopslag, skriv en ansøgning, vent på at blive ringet op, imonér ved samtalen og kryds fingre for, at du bliver ansat.

Men i Bilka i Skalborg var det koncept lagt på hylden fredag eftermiddag. Her skal man nemlig ansætte 80 nye ungarbejdere, der skal begynde efter sommerferien, og for at speede processen op havde man valgt at springe nogle at trinene over og i stedet lave et åbent event. 

Her kunne interesserede unge så møde op, udfylde et skema og få en samtale på stedet.

Budskab spredt på Facebook

Frem for at bruge jobportaler har Bilka brugt de social medier til at lokke unge kandidater til jobbene til at møde op.

- Den normale måde ville måske være at gå ind på jobportal og finde et stillingsopslag og sende sin ansøgning og cv af sted. Men de unge er ikke så naturligt inde på de her jobportaler, siger Maj Dajlgaard, der er personalechef i Bilka.

Og det har virket at sprede budskabet på den måde, fornemmer hun.

- Jeg kan høre, når jeg går rundt og snakker med de unge, der er her i dag, om, hvorfor de er her, og hvordan de har fået det at vide, at Facebook har været en god informationskanal, siger Maj Dalgaard.

Thea vil tjene egne penge

Samtalerne i Bilka Skalborg begyndte klokken 11 fredag formiddag, og allerede inden var der kø for at komme til. En af dem, der gerne vil have et job som ungarbejder, er Thea Imer, der snart færdig på efterskole. 

- Min veninde fortalte mig om det, og man vil selvfølgelig gerne have et job og tjene sine egne penge. Så det er derfor, jeg er her i dag. Jeg har også haft job før, så jeg kender lidt til det, siger hun.

Til samtalen blev hun blandt andet spurgt, hvordan hun ville have det med at sidde bag kassen, og i det hele taget gik det så godt, at Thea Imer tillod sig at være optimistisk.

- Jeg synes, chancen for at få et job er okay god, så jeg håber på det bedste, siger Thea Imer.


Seneste nyt

fra Nordjylland