Sigtet for Fjerritslev-brande: Varetægtsfængslet i fire uger mere

Den sigtede for brandene i Fjerritslev er nu blevet varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Mandag blev den 33-årige mand, der er sigtet for at have påsat 23 brande i området omkring Fjerritslev, varetægtsfængslet yderligere fire uger. Anklager Kim K. Kristensen siger, at retten stadig finder grund til fængsling.

- Den sigtede har kæret afgørelsen til landsretten, og da retsmødet blev afholdt for lukkede døre, kan jeg ikke sige meget mere end det, siger anklager Kim K. Kristensen. 

Rækken af brande startede natten til torsdag 6. oktober 2016 i et sommerhus i Fjerritslev. Herefter fulgte flere brandpåsættelser på sommerhuse i området. Efter sommehusbrandene rykkede brandpåsætteren over i halmlagre og containere, der medførte endnu større brande.

En af brandene blev påsat i en ældre kvindes hus. Den 89-årige kvindelige beboer befandt sig stadig hjemme, da hun bemærkede, at der var noget mærkeligt ved huset. Hun ringede til et familiemedlem og kom ud af huset uskadt. 

Idet brandene rykkede tættere på beboerne i Fjerritslev, blev utrygheden større, og særligt eleverne på Fjerritslev Skole blev mere utrygge, da flere af dem havde set eller hørt om brandene i oktober og november måned sidste år.

- Flere og flere af eleverne bliver direkte berørt af det her, og vi må bruge meget tid på at snakke om det. Hvad gør man, hvis man opdager en brand? Hvordan kommer man ud af et hus, hvis der er ild i det? Det er vi faktisk nødt til at tale med børnene om, sagde skoleleder på Fjerritslev Skole, Pernille Hovald, dengang.

Det var i sidste ende billeder fra overvågningskameraer, der fik politiet på sporet af den nu varetægtsfængslede mand. 

Efter de mange brande lavede TV2 Nord denne gennemgang af hændelserne.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland