Skagen Vandrefestival går sig til succes: Populært som aldrig før

Det er et hit at vandre. Det mærker arrangørerne af Skagen Vandrefestival, hvor meldingen lyder på totalt udsolgt.

På toppen af Danmark kan de slet ikke få armene ned.

quote Det er en god introduktion til området, og der er utrolig varierende natur, så det har jeg nydt meget.

Hanne Hedegaard, vandrer

Ikke nok med at Frederikshavn Kommune netop i dag er blevet kåret som årets Friluftskommune, melder de også udsolgt til årets vandrefestival i Skagen. 

Her har 180 vandrere fra nær og fjern sat weekenden af til at vandre i den nordjyske natur.

- Det er over al forventning, at så mange har tilmeldt sig. Jeg troede, jeg skulle have 20 deltagere med på holdet, men jeg har et hold på 50, siger guide og turleder ved Dansk Vandrelaug, Peter Hansen.

Det er blevet mere populært at vandre end nogensinde før, men for deltageren Hanne Hedegaard er vandring ikke bare en dille. Hun har nemlig været vild med vandring, siden hun var 25 år, men den her form for vandring er ny.

- Det er anderledes for mig at gå sammen i sådan en stor gruppe. Jeg holder meget af roen, når jeg er ude i naturen, siger Hanne Hedegaard.

Hun har taget turen helt fra Hillerød for at være med til Skagen Vandrefestival for første gang.

- Det er en god introduktion til området, og der er utrolig varierende natur, så det har jeg nydt meget, siger Hanne Hedegaard.

Skagen Vandrefestival byder på ture med forskellige længder og sværhedsgrader. Tuerne går blandt andet til attraktioner og seværdigheder som Råbjerg Mile og Grenen.


Seneste nyt

fra Nordjylland