Skal du være med? Nordjysk præst faster på Facebook

Faste er ikke bare en forældet kristen tradition, mener sognepræst Christian Roar Pedersen - den er yderst relevant i vores travle hverdag.

Vi styrter rundt fra arbejde, til familie, til træning, til indkøb, madlavning og madpakker og nogle få timers søvn. Rundt og rundt i det hamsterhjul, der er vores hverdag. Hvor vi hele tiden skal præstere og være noget for hinanden, og hvor pauser er for få og for korte.

Men en pause er faktisk inden for rækkevidde, mener sognepræst i Hou og Hals kirker, Christian Roar Pedersen. Man skal bare kigge lidt i kristendommen. Her giver den 2000 år gamle kristne faste nemlig chancen for lige at trække vejret en ekstra gang.

- Vi skal finde den kristne faste frem fra gemmerne. For der er mere brug for den nu end nogensinde. Mange – inklusiv mig selv – har så travlt, at vi ikke stopper op og mærker efter, hvordan vi har det, siger Christian Roar Pedersen, der også står bag hjemmesiden Sjælesorg på Nettet.

Fasten er ifølge sognepræsten en besindelsestid, hvor man kan blive klogere på, hvad der rører sig i en.

- Hvad er det, der styrer mit liv? Det spørgsmål må vi stille os selv. Og for at finde svaret har vi brug for pauser med stilhed i hverdagen. Jeg foreslår, at man tager 10 minutter hver dag, hvor man bare sidder og glor ud i luften. Der skal nok dukke noget op fra sindet, siger Christian Roar Pedersen og fortsætter:

- Et andet tip er at faste fra noget bestemt. Det kan være smartphone, tv eller bestemte fødevarer. Ideen er at bryde hverdagen, så der bliver plads til eftertanken. Hvad sker der, når alt ikke er, som det plejer? 

Disse og andre tip deler Christian Roar Pedersen ud af i videoer på sociale medier. Samtidig lukker han op for, hvordan det går med hans egen faste.

Videoerne kan findes fra uge otte på pastorpedersen.dk og på Facebook.

Christian Roar Pedersen har selv fastet op til påske de seneste 17 år. Så det er en erfaren herre, der deler ud af tips og tricks i uge otte. Vil man selv være med på fasten, begynder den askeonsdag den 1. marts og varer frem til påskedag den 16. april.


Seneste nyt

fra Nordjylland