Skal ny politiskole ligge i Nordjylland? Det synes flere politikere

Både lokalpolitikere, landspolitikere og foreninger mener at en ny politiskole placeres i Nordjylland. Men de arbejder for hver deres kommune.

Fjerritslev, Brønderslev og Aalborg. Tre byer, der i den seneste tid er blevet bragt i spil som mulige placeringer til den fremtidige vestlige politiskole, der blev vedtaget som en del af det forlig de borgerlige partier sammen med Socialdemokratiet vedtog for nylig.

At byerne er kommet i spil er dog ikke hverken justitsministeren eller rigspolitichefens fortjeneste. Det er lokale foreninger og politikere, der fremhæver hver deres by som ideel placering.

Aalborg fremhæves af folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V), der i sit nyhedsbrev skriver, at han har opfordret borgmester Thomas Kastrup-Larsen til at "byde Aalborg til" i forbindelse med den nye skole.

- Ganske vist vil man fra Rigspolitiet sandsynligvis vægte, at der hurtigt kan skaffes assistance til Hovedstaden i en krisesituation, men Aalborg er kun 3 timer væk (med udrykning) eller en time med fly. Vi har alle de kompetencer, der skal til, skriver han i nyhedsbrevet og fremhæver blandt andet bolig-forholdene i byen, undervisningen i strafferet og retspleje, og til sidst det faktum, at der i byen også er kriminalitet som de studerende kan "øve sig på".

I kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune sidder Ulla Flintholm for Venstre. Hun synes Aalborg er blevet fint tilgodeset, da regeringen flyttede over 4000 statslige arbejdspladser ud i landet. Hun ser hellere at politiskolen kommer til Fjerritslev.

- Hvis man mener alvorligt, at landdistrikterne skal styrkes, så skal den nye vestlige Politiskole placeres i Fjerritslev. Jammerbugt kommune blev forbigået, i forbindelse med udflytningen af statslige arbejdspladser, mens både Herning og Sønderborg, som jo også har meldt sig på banen fik henholdsvis 40 og 392 arbejdspladser, skriver hun på Facebook og fortsætter:

- Nu mener jeg naturligvis ikke, at man skal vælge Fjerritslev udelukkende fordi, vi ikke fik statslige arbejdspladser i Jammerbugt kommune, men vi skal vælge Fjerritslev fordi, det vil være det bedste valg.

Ulla Flintholm fremhæver at Fjerritslev har "hele paletten" i forhold til at kunne tilbyde basis- og efteruddannelse. Byen har indendørs og udendørs skydebaner, naturområder til træning og Fjerritslev Gymnasium, der tilbyder både STX, HF og HHX.

I Brønderslev er det borgerforeningen Borger9700, der ønsker den nye politiskole til byen. Ligesom i Aalborg og Fjerritslev synes man, at afstanden til hovedstaden er umådelig lille, og at byen i øvrigt har masser at byde på.

Jens Tofting fra foreningen, der i et brev til Preben Bang Henriksen fremhæver Brønderslev over Aalborg, slår blandt andet ned på muligheden for at bygge en ny skole på byggemodne arealer eller flytte ind i allerede eksisterende bygninger, ligespm han fremhæver Nordjyllands Idrætshøjskoile, der allerede nu har en forberedelseslinje baseret på optagelse på politiskolen.

Hvad tænker du? Skal de nordjyske kommuner byde ind på den nye politiskole, eller er der andre, der er bedre til at påtage sig den opgave? Del din mening i kommentarfeltet.


Seneste nyt

fra Nordjylland