Skat nedlægges: Nordjylland får en ny styrelse og 220 nye job

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Skatteminister Karsten Lauritzen har netop på et pressemøde meddelt, at en af de syv nye styrelser får hjemme i Nordjylland.

Det danske skattevæsen fungerer ikke efter planen, og det skal der gøres noget ved. Det var essensen af Statsminister Lars Løkke Rasmussens ord på et pressemøde tirsdag formiddag. Her offenliggjorde han og Skattemister Karsten Lauritzen, at der derfor oprettes syv nye styrelser med hver deres speciale. De skal ligge i byerne Aalborg, Middelfart, Roskilde, Herning, København og Aarhus. 

- Hvis der kommer revner i tillid mellem borger og samfund, så smuldrer det fundament, som Danmark er bygget på. Det er ulykkeligvis det, der er sket i relation til SKAT,  fordi der over længere tid har været massive problemer, fortæller Statsministeren og fortsætter: 

- Nok er nok. Vi skal have genoprettet danskerne tillid.

Med de ord kunne Statsministeren og Skatteministeren fortælle, at de syv nye styrelser bliver:

  • Gældstyrelsen
  • Motorstyrelsen
  • IT- og Udviklingsstyrelsen
  • Toldstyrelsen
  • Vurderingsstyrelsen
  • Gældsstyrelsen
  • Administrationsstyrelsen

Med de syv nye styrelser rundt om i Danmark, flyttes 1500 arbejdspladser dermed også udenfor København.

Aalborg kommer til at huse Motorstyrelsen, der blandt andet har ansvaret for at sikre, at de danske motorejere betaler deres registreringsafgift.

Med den nye struktur følger 220 nye arbejdspladser i Nordjylland. I alt bliver der på landsplan skabt 1000 nye arbejdspladser, oplyste Statsministeren på pressemødet. 

Sådan ser Motorstyrelsens nye logo ud. 
Sådan ser Motorstyrelsens nye logo ud. 

- Hvis jeg kunne få mine ønsker opfyldt, ville det være, at det her er LØSNINGEN, og så skulle vi aldrig høre om mere besvær i skattevæsenet. Men sådan er virkeligheden ikke. Der skal knokles, før det er på plads. Man bygger ikke fundamentet for vores velfærdssamfund natten over, lyder det fra Skatteministeren, der også fortæller: 

- Vi skynder ikke noget igennem, men vi sørger for at butikken kan køre hele vejen igennem. I dag tager vi et stort skridt imod at genskabe et skattevæsen, der er iblandt verdens bedste, og vi skaber rammerne for at rigtig mange dygtige medarbejdere kan løse opgaverne på bedst mulige vis. 

De syv nye styrelser skal være i drift fra 1. juli 2018. 


Seneste nyt

fra Nordjylland