Skib kæntret på Vesterhavet

To dykkere fik lørdag formiddag hjælp i sidste øjeblik, da deres båd gik ned ud for vestkysten.

Det blev en dramatisk hjemtur for to mænd, der lørdag formiddag skulle sejle en dykkerklubs skib hjem fra Hanstholm til Nykøbing, hvor det skulle tilbringe vinteren.  Da skibet var ud for kysten i Sydthy, bemærkede de to mænd ombord, at skibte opførte sig underligt.

- Da jeg kom til styrhuset, kunne jeg se, at vandet stod halvvejs op over køleskabet nede i salonen under os, fortæller medlem af Dykkerklubben Krabben i Nykøbing Mors, Villy Olesen til TV MIDTVEST.

- Så går jeg i panik. Vi blev rimeligt angste, for vi kunne se, at vandet steg hurtigt, fortæller en rystet Villy Olesen.

Længere inde mod kysten sejlede en bekendt i et andet skib, som de tidligere havde haft kontakt til .

- Ham kontaktede vi igen, så han kunne komme hen til os. For  kommer du først i vandet uden overlevelsesdragt ved den her vandtemperatur, så holder du ikke mange minutter, fortæller dykkeren.

Da det andet skib nåede frem, stod vandet op over gulvet inde i styrehuset. I mellemtiden var Thyborøn Redningsstation også blevet kontaktet, som tilfældigvis havde et direkte nummer til en fra redningsmandskabet. Seks mand røg afsted med redningsskibet fra Thyborøn.

- Da vi kommer ud til dykkerskibet ligger forenden lavt. Vi hopper over for at forsøge at lænse det for vand med en pumpe, men skibet er alt for ustabilt, så vi forlod det igen, fortæller bådfører Jens Slot fra Thyborøn Redningsstation.

10-15 minutter senere havde Vesterhavet slugt båden.

- Det er vemodig – det må jeg indrømme, fortæller Villy Olesen.

Den 13 meter lange og 12 tons tunge båd har en anslået værdi af 200.000 kr. Det er endnu uvist, om det kan betale sig at hæve skibet igen. Man ved ikke, hvorfor der trængte vand ind i dykkerskibet.


Seneste nyt

fra Nordjylland