Skoleelever skal få øjnene op for det maritime

Danish Maritime Days finder lige nu sted. Mandag foregik det i Hirtshals, hvor mere end 100 elever var samlet for at blive klogere på det maritime

På Nordsøen Oceanarium knokler de mere end 100 skoleelever for at lære de mange maritime jobs at kende. Mandag er der fokus på at vise de unge, hvor mange jobmuligheder der er inden for den maritime branche.

- Det er vigtigt at gøre de unge opmærksomme på de mange jobmuligheder inden for den maritime branche, fordi de ofte har et meget snævert syn på de muligheder, som der er. Men faktisk så findes der virkelig mange forskellige typer erhverv på havnen, siger John Windbirk, der er erhvervsplaymaker i Hjørring Kommune.

Dagen skal få de unge til at slå øjnene op for nye og anderledes erhvervsmuligheder, og gøre det lettere for dem at vælge en uddannelse – gerne inden for det maritime.

- Det er spændende og sjovt at prøve noget andet end det, som man er vant til. Man lærer rigtig meget af det, siger Vibe Thirup, som går i 8. klasse på Hirtshals Skole.

- Dagen i dag er en meget stor hjælp, og vi får meget mere at vide her. I skolen der sidder vi jo bare og har matematik og sådan noget. Der får vi ikke sådan nogle ting her at vide, siger Mathias Trøster, der også går i 8. klasse på Hirtshals Skole.

quote Jeg er blevet meget klogere. Jeg vil gerne være rørlægger, og det er jeg kommet meget mere ind på i dag

Mathias Trøster, 8. klasse, Hirtshals Skole

Der er mange jobs, som de fleste ikke umiddelbart forbinder med det maritime. Eksempelvis kan man blive både bogholder, jurist og indkøber. Og det skal de unge gøres opmærksomme på.  

- Jeg har fundet ud af i dag, at man også kan blive elektriker. Det vidste jeg ikke, at man kunne, siger Mathias Trøster på 13 år.

Det er Marcod og Dansk Metal, som arrangerer dagen. Det gøres i forbindelse med projektet ”Danish Maritime Days”, som i år foregår i fem nordjyske byer. Projektet skal skabe fokus på den maritime sektor og dens jobmuligheder.

- Jeg håber meget, at de unge går hjem med en eftertænksomhed, og de får en oplevelse af, at det her kan man også blive, siger John Windbirk.

Og de unge, de synes da også selv, at de er blevet klogere

-Jeg er blevet meget klogere. Jeg vil gerne være rørlægger, og det er jeg kommet meget mere ind på i dag, siger Mathias Trøster.


Seneste nyt

fra Nordjylland