Skoler ansætter socialrådgivere

Flere skoler i Aalborg Kommune har stor succes med at tilknytte skolesocialrådgivere.

Vi ved alle, hvad en klasselærer, pedel og pædagogmedhjælper er, men flere steder i Aalborg Kommune er der nu også indført en skolesocialrådgiver. I en hektisk hverdag kan det være svært for lærerne at sikre, at alle eleverne har det godt - både i skolen og derhjemme - og det er her skolesocialrådgiverens kompetencer kan være en stor hjælp. 
 
Skolesocialrådgiver på Mellervangskolen Elisabeth Heuckendorff har været ansat i fire år, og hun står blandt andet for indsatser, der skal forbedre trivslen for børn med større udfordringer.
 
- For at få et barn i trivsel, så er vi nødt til at vide, hvad er det, vi har med at gøre hele vejen rundt, siger Elisabeth Heuckendorff. 
 
Siden ansættelsen af Elisabeth Heuckendorff er det gennemsnitlige fravær faldet fra 9,6 procent til 4,6 procent.  
 
- Hun er en god investering! En rigtig god investering. Jeg siger det som skoleleder, men jeg er sikker på, at hvis vi går ud og spørger medarbejderne, så siger de det samme. Vi kan ikke undvære Elisabeth, siger skoleleder på Mellervangskolen Lene Hvilsom Larsen.
 
Som socialrådgiver har hun nogle færdigheder, der er et vigtigt supplement til den øvrige lærerstab.  
 
- De kan noget, jeg overhovedet ikke kan, for det kræver nogle kompetencer, jeg overhovedet ikke kan, men jeg kan blandt andet tage de svære samtaler, siger Elisabeth Heuckendorff.  
 
På Sønderbroskolen i Aalborg har Pia Gerhardt arbejdet som skolesocialrådgiver i 15 år. Pia Gerhardt har med stor interesse fulgt udviklingen i kommunernes brug af socialrådgivere i folkeskolen.  

- Lige i øjeblikket eksploderer den. Det har været en god rejse, det har været spændende rejse, og det er en rejse, der bevæger sig det rigtige sted hen, siger Pia Gerhardt.   
 


Seneste nyt

fra Nordjylland