Skoler i Blenstrup og Ravnkilde lukkes ikke

Byrådet i Rebild Kommune besluttede her til aften at skolerne ikke umiddelbart skal lukke, men deres økonomiske rammer mindskes.

En stor gruppe borgere mødte i dag op til byrådsmøde i Rebild Kommune. Årsagen er forslaget om at lukke skolerne i Blenstrup og Ravnkilde.

Borgerne ville vise deres protest mod de foreslåede lukninger, der pludseligt dukkede op, selv om økonomiudvalget havde sagt nej til at lukke skoler. Men der har efterfølgende været gang i forhandlingerne og her kom forslaget om lukningerne af skolerne i Ravnkilde og Blenstrup altså på bordet.

Byrådet i Rebild besluttede torsdag aften, at skolerne ikke umiddelbart skal lukke, men deres økonomiske rammer bliver ifølge viceborgmester Allan Busk fra Den Sociale Fælles Liste så små, at det stadig ser sort ud for de to skoler.

- Vi har besluttet, at der ikke bliver lukket skoler. Men den her model, der er vedtaget, giver dem reelt ikke nogen chance for at overleve på sigt, siger Allan Busk.

12 byrådsmedlemmer stemte for forslaget, og det blev derfor vedtaget. Det ærger viceborgmesteren, der sammen med 9 andre byrådsmedlemmer stemte for et andet forslag med en større økonomisk ramme til skolerne. 

To byrådsmedlemmer valgte at stemme blankt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Leon Sebbelin (R), da byrådsmødet stadig er i gang.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland