To skoler risikerer lukning i Rebild Kommune

Der er pludselig blevet sået tvivl om skolerne i Blenstrup og Ravnkildes fremtid. Diskussionen om de to mindre skoler splitter byrådet i Rebild Kommune.

Det har skabt røre i byrådet i Rebild Kommune, at der pludselig bliver sået tvivl om skolerne i Blenstrup og Ravnkildes fremtid. I december vedtog kommunens økonomiudvalg ellers enstemmigt, at der ikke skulle lukkes skoler i Rebild Kommune, men på torsdag kan byrådet alligevel beslutte at lukke de to mindre skoler.

Det er jo et klart løftebrud

- Det er jo et klart løftebrud, siger viceborgmester Allan Busk (Den Sociale Fællesliste).

Han er ikke enig i Børne- og Ungdomsudvalgets indstilling om at nedlægge de to skoler.

- Man kan ikke være bekendt at behandle borgerne sådan. Først vedtager man, at der ikke skal lukkes skoler, og så kan det alligevel blive enden af det, siger Allan Busk.

Nogle gange drøfter man noget med nogen, og andre gange forsøger man at finde løsninger med nogle andre

Borgmester Leon Sebbelin (Radikale Venstre) har, forud for den nye indstilling om at lukke skolerne, holdt møder med gruppeformændene fra Venstre, Konservative og Socialdemokraterne.

Han ser ikke noget problem i ikke at have holdt møder med alle partier, der er repræsenteret i byrådet, før indstillingen om skolelukningerne blev lavet.

- Nogle gange drøfter man noget med nogen, og andre gange forsøger man at finde løsninger med nogle andre. Økonomisk ville det være uforsvarligt ikke at gøre noget, siger Leon Sebbelin (Radikale Venstre).

På torsdag skal byrådet i Rebild afgøre de to skolers fremtid. Her ligger der to indstillinger på bordet - en vil lukke skolerne nu, mens den anden vil give dem tre år til at vise, at de har deres berettigelse.

Det her er et følsomt emne, og derfor har vi ikke nogen partiholdning

Hvilken løsning, der bliver vedtaget er endnu uvist. Byrådet er splittet i sagen, og selv inden for nogle partier er der ikke enighed. Venstres byrådsmedlemmer ventes eksempelvis ikke alle at stemme for det samme.

- Det her er et følsomt emne, og derfor har vi ikke nogen partiholdning. Vores byrådsmedlemmer kan stemme på det, de føler for, siger Venstres gruppeformand Gert Fischer.

Hvis skolerne i Ravnkilde og Blenstrup nedlægges, vil det træde i kraft fra sommerferien.


Seneste nyt

fra Nordjylland