Skraldebil gav op - de gamle damer kunne godt

Både i villakvarterne og i midtbyen oplever borgerne i Aalborg Kommune bøvl med den nye affaldsordning, der blev indført for nogle måneder siden.

TV2 Nord viste i går, hvordan store, sorte plasticcontainere til skrald hober sig op på fortovene. Og afhentning af affald udsættes i op til flere uger, når bare en enkelt beboer i en opgang ødelægger sorteringen og hele idéen med den nye affaldsordning ved at smide mad og bleer i genbrugscontaineren.

Forsinkelsen sætter mange borgeres tålmodighed på prøve.

Også i villakvartererne oplever borgere i Aalborg Kommune, at de må vente i op til en måned på at få hentet affald.

Her lyder undskyldningen, at skraldebilen ikke kunne nå frem en bestemt dag og tømme genbrugscontaineren på grund af is på vejen. Den kører nemlig på helårsdæk, som ind imellem ikke rækker i glatføre.

Erik Wulff og hans naboer på Tidselbakken I Vodskov fik ikke tømt deres genbrugscontainere midt i december - på grund af glatføre. Næste tømning kan først blive om 35 dage, altså den 18. januar.

- Hvad så hvis der er is igen? Så kan vi måske komme til at vente i flere måneder. Det afhænger af vejret, og det har man åbenbart ikke taget højde for. Vores vej stiger jo ikke ret meget. Der er mange veje i Vodskov, der stiger endnu mere. Damer her på vejen på 87 og 80 år kunne sagtens gå på vejen. Renovationen burde udstyre deres biler, så de altid kan hente affaldet. Den dyre investering, de har lavet i sortering af restaffald, bliver jo ikke rentabel, hvis der er en stor del af affaldet, der ikke bliver hentet, siger Erik Wulff.

Lederen i Aalborg Renovation er tilfreds med helårsdæk og er ikke i tvivl om, at det var rigtigt at stoppe afhentningen af genbrugsskrald den dag i december.

- Vi har en rimelig god tiltro til, at vognmændene er meget oprigtige, når de siger, at de ikke kan køre det pågældende sted. Jeg kan desværre ikke kommentere, om ældre damer har kunnet gå i området, siger Jens Boye, leder af Aalborg Renovation.

Renovationen har tilbudt borgerne, at de kan sætte ekstra affald ud ved siden af genbrugscontainerne, når skraldebilen kommer - sidst i januar eller senere. Nogle lader containerne blive stående på fortovet i ventetiden, mens andre som Erik Wulff har trukket dem ind på matriklen.

- Jeg frygter det værste med hensyn til renovationen fremover, hvis de ikke kunne komme den dag. Vi vil ikke have den her vej til at ligne en losseplads udenfor vores huse. Nu ryger det hele til restaffald. Der bliver ingen sortering herfra i hvert fald, siger Erik Wulff.


Seneste nyt

fra Nordjylland