Skrappe metoder: Høge skal løse universitetes mågeproblem

Rovfugle skal nu gøre Aalborg Universitets campus mere sikkert at færdes på.

Mågeklatter ned ad nakken. Skrækslagne elever og medarbejdere, der er nødt til at beskytte sig mod mågeangreb med deres tasker. Og en evig, evig skrigen.

Sådan har tilstandene været på Aalborg Universitet (AAU) alt for længe, hvor mågerne kun er blevet flere og flere, og hvor deres adfærd ikke just har været til den pæne side.

- Situationen har udviklet sig, så det bliver mere og mere voldsomt. Det er, som om de mere og mere overtager området herude, så jeg synes, det er meget rart, at der nu bliver taget affære, siger Per Alstrup, der arbejder som planlægger på AAU.

Og affære bliver der taget - nyeste forsøg på at skræmme mågerne væk og at banke lidt ordentlig opførsel ind i dem er at slippe høge fri i luften over campus. Rovfuglene er nemlig mestre i at stresse og jage mågerne væk.

Derfor er et par falkonerer, heriblandt Preben Schøpinsky, blevet hyret til at sætte deres fugle fri på universitetsområdet hver dag de næste par uger. Forhåbentlig vil det så være muligt at færdes på AAU uden at frygte for sit tøj eller sit liv.

- Jamen, jeg prøvede på et tidspunkt, hvor jeg skulle fra én bygning til anden, at jeg lige pludselig bliver angrebet af to-tre måger og måtte tage min arbejdstaske op over hovedet for at beskytte mig. Jeg var faktisk temmelig bange, fortæller Per Alstrup fra AAU.

Men de første forsøg med høgene som ant-måge-middel, der blev foretaget for en god uges tid siden, har allerede vist sin effekt. I hvert fald hvis man spørger afdelingsleder i Byggeri og Drift på universitetet, Alex Røge Hermansen. Han har sat forsøget i gang.

- Jamen, da vi startede, havde vi jo 200-300 måger i en stor flok her på et minut. Nu tror jeg, vi er nede på cirka 50 fugle herude, når vi sætter høgene ud. Det har haft en vis effekt, det synes jeg, jeg kan se. Også en mere permanent effekt, siger Alex Røge Hermansen.


Seneste nyt

fra Nordjylland