Skrot sælger som aldrig før

I Hjørring skaber indleverede ting fra genbrugspladserne lange køer.

Affaldsselskabet Vendsyssel Vest i Hjørring har i mange år haft en genbrugsbutik, hvor nogle af de indleverede ting fra genbrugspladserne bliver solgt. Men aldrig tidligere har der været så stort salg som nu. Folk strømmer til og står i kø hver dag, når butikken åbner klokken 12.

I Hjørring er genbrug blevet kæmpestort, og med store køer er det nødvendigt at have en taktik, når dørene endelig åbner.

- Man skal scanne butikken og bestemme sig lynhurtigt, for ellers risikerer man, at andre tager det, man gerne vil have, siger Louise Münster, der er førtidspensionist og kunde i genbrugsbutikken.

Ved AVV brokker man sig selvsagt ikke over den store interesse.

- Det går godt. Folk er glade og finder noget, de kan bruge, siger Dorthe Nielsen, der er afdelingsleder ved AVV.

Hver eneste dag kommer der nye ting fra AVVs genbrugspladser. Her kan folk stille ting, der må genbruges og sælges, til side. Pladsmændenes opgave er nu at få fat i så meget som muligt til genbrug.

- Det som en person synes er skrammel, det er noget, som andre står og mangler. Det er hele pointen ved at få det ind, siger Tommy Christiansen, der er pladsmand ved AVV.

Gammelt skrammel er en god forretning. I 2015 omsætte man for 5.400.000 kroner ved Affaldsselskabet Vendsyssel Vest.

Butikken er lukket nu, da der bygges om. Den nyrenoverede butik med helt nye inspirerende udstillinger åbner den 5. marts.


Seneste nyt

fra Nordjylland