Skybrud i Himmerland: Hobro ramt igen

Kraftige byger over Hobro betyder at veje og kældre oversvømmes.

Torsdag aften er det sydlige Himmerland - og i særdeleshed Hobro - blevet ramt af kraftige byger.

På en målestation nær Hadsund har der - ifølge de første meldinger fra DMI - været skybrud.

Grænsen for hvornår der er tale om et skybrud er når der falder mindst 15 milimeter regn på 30 minutter, og på målestationen ved Havnø ved Hadsund faldt der ifølge de første observationer fra DMI omkring 17 milimeter på 30 minutter mellem 19 og 20 torsdag aften.

Nordjyllands Politi fortæller at de har fået meldinger og oversvømmede kældre, og på flere veje er der store mængder vand. Politiet opfordrer til, at nedsætte hastigheden eller blive hjemme.

Indsatsleder Allan Frisk fra Nordjyllands Beredskab fortæller at det blandt andet er vejene Vester Altan, Sønder Allé og Mariagervej, der er påvirket af den megen nedbør, men det har endnu ikke været nødvendigt at afspærre veje.

På Facebook har TV2 Nord modtaget nedenstående video fra Kasper Kirk, der viser en kloak på Sønder Allé i Hobro der spyr vandet ovenud, fordi den ikke kan holde de store mængder under jorden.

 

 

15. juni blev vejen Vester Altan sidst offer for Moder Naturs luner. Her kunne et overfladebassin ikke holde til presset fra de store mængder regn, der var blevet opsamlet, og bassinet sprang læk. Det betød at en grussti fra bassinet og ned til Vester Altan blev skyllet næsten helt væk og endte på veje og i haver som mudder. 

Herunder kan du se de to indslag, der blev lavet i forbindelse med oversvømmelserne 15. juni.

Et overfladebassin er brudt sammen i Hobro og har skabt oversvømmelser.

 

Et overfladebassin er brudt sammen i Hobro og har skabt oversvømmelser.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland