Slædehundenes Dag: Lær om polarhunde i Bindslev

Ved det gamle Elværk i Bindslev var der søndag eftermiddag indbudt til Slædehundenes Dag, hvor gæsterne blandt kunne prøve en vogntur trukket af slædehunde.

Der var sat fokus på slædehundene i Nordjylland, da der søndag eftermiddag var inviteret til Slædehundenes Dag i Bindslev.

Dagen var arrangeret af en gruppe slædehundeejere i Nordjylland, og formålet var at gøre gæsterne klogere på hundene, forklarer en hundeejer Karin Munk.

- Vi vil prøve at sætte fokus på, at der slædehunde i Nordjylland og udrydde myten om, at de er farlige og stikker af fra deres ejere. Men det er selvfølgelig ikke en nussehund - det er en arbejdshund, siger Karin Munk, der sammen med sin mand 15 slædehunde.

Slædehunde bruges til sport

Ved det gamle Elværk i Bindslev var der mulighed for selv at prøve en tur med slædehundene - vel og mærke ikke i en slæde, men i stedet med en vogn trukket af fire hunde af racen Siberian Huskies.

Det var også muligt at blive kørt rundt på en cykel af en slædehund samt se nogle af de normale træslæder, der bliver brugt til transport over sne. 

- Vi vil gerne udbrede kendskab til slædehundesporten. Der bliver jo arrangeret flere turneringer både på internationalt plan og i klubregi. I vores slædehundeklub arrangerer vi nogle konkurrencer, lige så snart det bliver koldt nok, siger Karin Munk.

Til Slædehundenes Dag var også Dyrenes Beskyttelse mødt op for at dele infomateriale ud til deltagerne. Karin Munk forklarer, at Dyrenes Beskyttelse også støtter op om slædehundesporten, da den ikke skader hundene.

- Vi bruger ikke hundene til noget, de ikke er bygget til. Vi er slet ikke ude i nogen ekstremer, og vi giver kun vores hunde mulighed for at gøre det, de er skabt til, siger Karin Munk.

Cirka 300 gæster tog til Bindslev for at deltage i dagen.

 
 
Foto: Karin Munk (Privatfoto)

Seneste nyt

fra Nordjylland