Slagteri vil selv producere svin

Thisted-slagteriet Tican vil i fremtiden selv producere slagtesvin. Men det er i strid med andelstanken mener landboformand.

Tican er i perioder ramt af mangel på svin, fordi flere producenter sender dyrene til slagtning i Tyskland. Derfor overvejer slagteriet nu andre muligheder, som de oplyste samtidig med slagteriets regnskab. Det skriver TV2/MidtVest.

- For det første arbejder vi med at tilbyde fastpriskontrakter her fra foråret, og Tican vil også leje og drive svinestalde, som ellers ikke vil blive brugt til slagtesvineproduktion, siger Tican-Formand Jens Jørgen Henriksen.

Formanden for LandboThy, Morten Yde, er langt fra begejstret for svineslagteriet Ticans planer om selv at producere slagtesvin.

 

- Rent følelsesmæssigt mener jeg, at planerne strider mod andelstanken, siger Morten Yde til Nordjyske.

 

Morten Yde kan godt forstå Ticans behov for at have slagtesvin nok. Men han har forstår ikke, hvorfor slagteriet vil konkurrere med sine andelshavere.

 

- Det må vi have nærmere belyst på generalforsamlingen den 6. december, siger han til Nordjyske.

 

Tican fik i regnskabsåret 2011/2012 et overskud på 143 millioner kroner mod 238 millioner året før. Slagteriet har 307 andelshavere og 2.085 medarbejdere.


Seneste nyt

fra Nordjylland