Slap med skrækken: Brand i Rærup er slukket

Brandfolk fik afværget storbrand på losseplads.

I mange timer frygtede man, at en brand på RenoNord store affaldsanslæg i Rærup kunne udvikle sig til en storbrand. Men efter en lang aften lykkedes det brandfolkene at få bugt med flammerne. 

Branden startede i en fire meter høj bunke med plastic klokken 14.45 torsdag, og der blev tilkaldt assistance fra Aalborg, Brønderslev, Jammerbugt, Dronninglund og Hals for at få overtaget mod flammerne, der skabte en kæmpe røgsky, der kunne ses mere end 30 kilometer væk. 

Brandfolkene og folk fra Beredskabsstyrelsen kørte hjem igen ved 4-tiden fredag morgen, og dermed slap man for en længerevarende brand som blandt andet så på genbrugspladsen ved Ravnshøj, hvor det tog halvanden måned at få bugt med flammerne. 

- Jeg var lettet, da jeg mødte ind tidligt i morges, og fik beskeden om, at ilden var slukket. For jeg må indrømme, at jeg slet ikke var tryg ved situationen i går. Brand er jo det, vi frygter allermest, fortæller direktør hos RenoNord Thomas Lyngholm. 

En konkret årsag til branden er endnu ikke fundet, men direktøren og hans medarbejdere har en tese. 

- Vores bedste gæt er, at der har ligget noget brændbart væske i affaldet, som ikke burde have været der, og som er selvantændt. Det vurderer vi, fordi branden startede så hurtigt og udviklede sig så eksplosivt, siger Thomas Lyngholm. 

Direktøren vurderer, at et sted mellem 1.000 og 2.000 tons småt brændbart-affald er gået op i røg. 


Seneste nyt

fra Nordjylland