Smadrer kroppen i kampen mod kræft

Nordjyske crossfittere forvandler sved til støttekroner i Knæk Cancer-ugen

Giv fem kroner til Knæk Cancer kampagnen, og vi laver en burpee. Sådan lyder budskabet fra Crossfit North 57°9° i Aalborg. For dem der ikke ved, hvad en burpee er, så er det en øvelse, hvor man ligger fladt på maven for så at hoppe op og klappe i hænderne.

- Vi håber på, det kan give i hvert fald 10.000 kroner til Knæk Cancer og så en masse burpees og sammenhold til os, fortæller den ene af de tre indehavere, Helene Bach Kjær, til TV2 Nord.

Knæk Cancer kampagnen hos Crossfit North 57°9° løber indtil lørdag klokken 11. Klokken 12 går indehaverne og stedets ansatte i gang med at lave burpees. Hvis firmaet når at indsamle 10.000, skal de lave 2000 burpees tilsammen.

- Det kan godt være, det bliver hårdt, men det bliver ikke lige så hårdt som for dem, der har kræft, så vi giver det et skud, siger den tidligere professionelle bokser Torben Keller, der også er en af indehaverne af Crossfit North 57°9°.

De tre indehavere af virksomheden prøvede samme udfordring i 2017. Her indsamlede de 6.000 kroner, og en burpee kostede kun tre støttekroner til kampen mod kræft. Ikke fem kroner som i år. Desuden var de tre indehavere alene om at tage de i alt 2000 burpees. I år forventer de at indsamle mindst 10.000 kroner, så prisen for en burpee er sat i vejret, og så skal stedets andre ansatte hjælpe med at tage dem.

- Det var skide sjovt sidste år, så det gør jeg gerne igen. Når det bliver allerhårdest, så tænker jeg bare på, at der er nogen, der lider meget mere end mig, så det vil jeg gerne kæmpe for, påpeger den tredje af indehaverne Linn Abildtrup over for TV2 Nord.

Hvis man gerne vil have de nordjyske crossfittere til at lave rigtig mange burpees på lørdag, så kan man støtte deres projekt via Knæk Cancers hjemmeside.

Se hvordan man laver en rigtig burpee.

Seneste nyt

fra Nordjylland