Smeltet sne giver problemer

De store mængder af smeltet sne skaber problemer flere steder, og det giver Falck en del ekstra arbejde - eksempelvis i et sommerhusområde ved Tranum Strand.

Et hus på Redningsvejen ved Tranum Strand er hårdt ramt, efter at de store mængder sne er smeltet. Tirsdag opdagede en opsynsmand, at der stod cirka 10 centimeter vand op overalt i huset, og onsdag formiddag var ejeren, Peder Sund fra København, så nået til Nordjylland for at inspicere skaderne sammen med Falck Skadeservice.

- Man bliver lidt chokeret, når man får at vide, at det hele står under vand. Men det skal nok gå; det heldige ved snevand er jo, at det er fuldstændig rent. Så det er ikke noget, der lægger noget skidt op ad væggene og på møblerne, siger Peder Sund.

Oversvømmelsen hænger sammen med en lille å, der løber tæt forbi huset. Den har været stoppet til et sted ude i landskabet, og derfor er der kommet ekstra meget vand omkring Peder Sunds sommerhus. En rendegraver har nu renset ud i åen, så det synlige vand i sommerhuset er væk. Men ifølge driftsleder Peder Mejlvang fra Falck kan man først se skadernes omfang, når Falck får boret huller i trægulvet og dermed kan kigge nærmere på situationen under gulvet.

- I værste fald skal trægulvet op og fjernes, konstaterer Peder Mejlvang.


Seneste nyt

fra Nordjylland