Bryghuset: Snart kan Antoni brygge seks millioner liter øl om året

Et nyt brygværk skal fremtidssikre Thisted Bryghus. Kom med på byggepladsen i programmet ”Bryghuset”.

Det går godt for Thisted Bryghus. Så godt, at man i begyndelsen af året gik i gang med et helt nyt byggeri til 30 millioner kroner, hvor der blandt andet vil være et spritnyt brygværk.

Brygværket skal gøre det muligt at øge produktionen fra 3,5 millioner liter øl om året til omkring seks millioner liter øl årligt.

Første spadestik til byggeriet blev taget i januar, og i september nåede det sit klimaks, da fem tanke på 20 tons hver blev løftet ned gennem taget på den nye bygning.

- Det er en af de største dage i mange år. I begyndelsen var det meget ukonkret, men pludselig står her et helt bryghus, siger Antoni Aagaard Madsen, der er brygmester i Thisted Bryghus.

Tankene blev sænket ned gennem taget.
Tankene blev sænket ned gennem taget.
Foto: Søren Broust Hansen, BB Medier

Det tog knap tre år med forundersøgelser af markedet, før byggeriet kunne gå i gang. Det nye brygværk erstatter et 60 år gammelt brygværk.

Udover brygværket kommer den 500 kvadratmeter store bygning også til at rumme et maltlager og et procesområde.

quote Det løber koldt ned ad ryggen, når man ser, at det er lykkedes for os at komme hertil

Aage Svenningsen, direktør, Thisted Bryghus

- At være med i et projekt, hvor man installerer et helt nyt brygværk, er angstprovokerende. Vi ved, hvad vi har - og nu går vi hen til at gøre det på en helt ny og moderne måde, siger brygmesteren.

Hvis alt fortsat går efter planerne, står den 30 millioner kroner dyre bygning klar ved årsskiftet.

Allerede da tankene kom på plads i begyndelsen af september, var der julelys i øjnene på den administrerende direktør for Thisted Bryghus.

- En ting er at snakke om at gøre noget, noget andet er at gøre det. Det løber koldt ned ad ryggen, når man ser, at det er lykkedes for os at komme hertil, sagde direktør Aage Svenningsen dengang.

Se programmet ”Bryghuset” her:

 

Seneste nyt

fra Nordjylland