Sneen forsinker fly og busser

Flyafgange og busser er forsinkede af snevejret. Flyafgange til København ventes at være forsinkede hele dagen.

Mandag morgen er startet med forsinkelser for mange nordjyske trafikanter og pendlere. For bilisterne betyder sneen og de glatte veje, at turen til arbejde kan tage lidt længere tid end normalt, og også brugere af den kollektive trafik skal indstille sig på at bruge længere tid på at nå frem.

Nordjyllands Trafikselskab melder om forsinkelser på de mange busruter i Nordjylland. Desuden udgår flere ture, mens også enkelte skolebusser er aflyst.

Man kan følge den aktuelle trafiksituation på www.nordjyllandstrafikselskab.dk.

Også Aalborg Lufthavn er ramt af sneen. Her er flere af morgenens flyafgange til København forsinkede. Der har dog ikke været aflysninger af afgange. Flyrejsende opfordres til at holde øje med www.aal.dk, som løbende opdateres med de aktuelle forsinkelser.

Salg- og marketingdirektør i Aalborg Lufthavn, Rikke Mølgaard, regner med, at forsinkelserne vil vare hele dagen.

- Når morgenen starter med forsinkelser, og vi også har forsinkelser på de fly, der skal komme ind fra København, så plejer der at komme et efterslæb, der vil følge os resten af dagen, siger Rikke Mølgaard.

Hun fortæller dog, at flypassagererne tager trafiksituationen pænt, og i lufthavnen arbejdes der hårdt på at mindske forsinkelserne.

- Så snart vi får flyene til Aalborg arbejder vi på at få dem af sted så hurtigt som muligt. Vi er godt med på baneforholdene nu. Tidligere på morgenen havde vi det, man kalder crosswind, hvor det kom ind på tværs af banen, og så føg det. Men vi har ingen nedbør, så jeg håber, det bliver en dag, hvor vi kan hente noget af efterslæbet, siger Rikke Mølgaard.

Ud over forsinkelser på flyvningerne til København, har også en afgang til Amsterdam været ramt.


Seneste nyt

fra Nordjylland