Sneglatte veje: Pas på i trafikken

Vintervejret er kommet, og det betyder glatte veje. Nordjyllands Politi opfordrer til, at bilister kører forsigtigt.

Årets første sne er nået Nordjylland, hvor der onsdag aften og natten til torsdag lagde sig et hvidt lag over hele regionen og temperaturerne faldt til under frysepunktet.

Det har betydet sne- og isglatte veje mange steder, men alligevel melde både Nordjylland Politi og Midt- og Vestjyllands Politi om en rolig nat på vejene.

- Det har været stille. Vi har ikke været ude til uheld i løbet af natten og morgenen, fortæller vagtchef Bruno Brix fra Nordjyllands Politi.

Torsdag morgen melder Vejdirektoratet fortsat om glatte veje i hele Nordjylland, og der er fuld gang i snerydning og saltning i hele regionen. Men der er stadig grund til at passe godt på i trafikken, lyder det fra Nordjyllands Politi.

- Jeg vil meget gerne opfordre til, at folk kører forsigtigt og efter forholdene, for der er rigtig glat derude, siger Bruno Brix.

 

Gode råd i vintertrafikken

Vejdirektoratet har følgende gode råd til vintertrafikanterne:
  • Orienter dig om glatføreforholdene  på vejene, inden du kører hjemmefra. Enten fra medierne eller fra Vejdirektoratets egen side vintertrafik.dk
  • Tag hjemmefra i god tid, så du kan køre roligt og forsigtigt, hvis vejen er glat.
  • Pas særligt på ved udsatte steder, hvor der er større risiko for glatføre. Det gælder specielt ved skovstrækninger, lavtliggende områder og på og under broer.
  • Bemærk, at glatføre ikke altid kan ses. Kør derfor forsigtigt, også selv om vejen umiddelbart ser fin ud.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland