Sniffede kokain og satte ild til fars hus: Mand og kvinde idømt et års fængsel

En 22-årig kvinde og en 34-årig mand er tirsdag eftermiddag blevet idømt et års fængsel for at sætte ild til mandens fars hus i august sidste år.

Høje og skæve på forskellige stoffer satte en 22-årig kvinde og en 34-årig mand fra Frederikshavn sidste år ild til mandens fars hus på Ærøvej - mens faderen lå og sov i det.

Det kostede dem tirsdag en dom på et års fængsel hver, da sagen blev afgjort ved Retten i Hjørring. Det fortæller anklager ved Nordjyllands Politi, Thomas Klingenberg. 

- Ved det første grundlovsforhør tilbage i august forklarede den 34-årige mand, at han havde hørt stemmer, som fik ham til at sætte ild til huset. Det viste sig så i løbet af retssagen, at stemmerne kom, fordi manden havde taget stoffer, siger Thomas Klingenberg.

Kastede med sortkrudt og flygtede

Stofferne havde manden taget sammen med en 22-årig veninde, som et par dage efter branden meldte sig selv til politiet for sin medvirken. Ifølge anklageren havde de to sniffet både kokain og ghb - et stof, der minder om fælgrens - og det havde fået dem til at hallucinere og gøre mærkelige ting.

quote Derefter havde han hentet en dunk med benzin, som han tømte ud over en hjørnesofa i stuen, og til sidst satte han ild både krudt og benzin.

Thomas Klingenberg

- Manden forklarede, at han havde hentet noget sortkrudt, fordi stemmerne sagde, at han skulle, og det havde han hældt ud over gulvet og ud i hænderne på den 22-årige kvinde. Derefter havde han hentet en dunk med benzin, som han tømte ud over en hjørnesofa i stuen, og til sidst satte han ild til både krudt og benzin, fortæller anklager Thomas Klingenberg.

Den 22-årige kvinde kastede det sortkrudt, hun havde i hænderne ind i flammerne fra sofaen, og det fik ilden til for alvor at tage fat i både vægge, gardiner og loft. Så flygtede hun fra huset.

Behandling i stedet for fængsel

Situationen udviklede sig dramatisk, da faderen til den 34-årige mand lå og sov i et værelse i huset. Mens den 34-årige forsøgte at redde sin hund, som endte med at brænde inde, tilkaldte en nabo brandvæsnet, og det lykkedes en røgdykker at redde faderen ud af huset.

Forbrydelsen blev tirsdag straffet med et års fængsel. Både den 22-årige kvinde og den 34-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden august sidste år, og i stedet for at afsone resten af dommen blev den gjort til en kombinationsdom. 

 

- Det betyder, at resten af straffen er blevet gjort betinget på den betingelse, at begge de dømte går i behandling for deres misbrug, og at de holder sig fra kriminalitet de sidste seks måneder af dommen, forklarer Thomas Klingenberg.

Begge dømte modtog deres dom. Den 34-åriges far var til stede i retten. Han var indkaldt som vidne, men han valgte ikke at ville vidne mod sin egen søn, oplyser anklageren.


Seneste nyt

fra Nordjylland