Socialområdet skal spare mest

Frederikshavn Kommune skal spare 25 millioner ekstra i 2015, og socialområdet tager den største del af den regning.

Efter et møde i økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune onsdag eftermiddag står det klart, at kommunen skal spare 25 millioner kroner ekstra i 2015 ud over de i forvejen planlagte 100 millioner kroner, der allerede skal spares.

- Vores likviditet er presset, og vi er nødt til at træde i karakter. Vi synes ikke, det er skønt, men vi har ikke råd til at lade være, siger borgmester Birgit Hansen (Soc.Dem).

Økonomiudvalget har besluttet at fordele besparelserne mellem kommunens forskellige udvalg ud fra nogle såkaldte nøgletal. Disse tal kommer fra andre sammenlignelige kommuner, og her forsøger Frederikshavn Kommune at rette ind efter de kommuner, hvor frederikshavnerne lige nu har højere udgifter end andre kommuner.

Det bliver det sociale område, der skal forberede sig på den største del af de ekstra besparelser - 14.7 millioner kroner ekstra skal socialudvalget finde på budgettet for 2015.

Også Børne- og Ungdomsudvalget skal spare næsten 3,5 millioner kroner, mens Økonomiudvalget selv og Kultur- og Fritidsudvalget skal spare hver 2,7 millioner kroner.

- Vi har givet den medicin, der skal til, og nu venter vi så på, at medicinen virker, siger borgmesteren.

Det er nu op til de enkelte udvalg at beslutte, hvor pengene skal findes, når det endelige budget for 2015 skal sættes sammen.


Seneste nyt

fra Nordjylland