Sømmåtter stoppede indbrudstyve i Hjørring

To lokale mænd på 25 og 30 år er søndag blevet varetægtsfængslet i to uger efter en biljagt gennem Hjørring, sigtet for flere indbrud.

Nogle gange må der tages drastiske midler i brug for Nordjyllands Politi, når borgere ikke sådan lige er til sinds at stoppe og hilse på betjentene.

Således også ved middagstid i går, lørdag, hvor to mænd i en sølvgrå Audi forsøgte at stikke af fra en patruljebil i Hjørring. Her udviklede situationen sig til en regulær biljagt, og først da betjentene fik lidt hjælp af deres kolleger, blev de to mænd standset.

Ved krydset mellem Aalborgvej og Halvorsmindevej i det sydlige Hjørring blev der placeret sømmåtter. Audien forsøgte godt nok at fortsætte, som om intet var hændt, men ved rundkørslen ved Brønderupvej gik den ikke længere. Dækkene var flade, og mændene blev hurtigt løbet op.

Det fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Vagn Nielsen.

- Der var så også en grund til, at de ikke ville snakke med politiet. For i bilen fandt vi indbrudsværktøj og lidt forskellige sager, som kobler dem sammen med nogle indbrud i området. Blandt andet fandt vi et gavekort, som tilhører en kvinde, der netop har anmeldt et indbrud, siger vagtchefen.

Derfor blev de to mænd på henholdsvis 25 og 30 år anholdt og sigtet for to tilfælde af indbrud samt tyveri af nummerplader.

Ved grundlovsforhøret søndag formiddag nægtede de sig skyldige i sigtelserne, fortæller anklager Peter Rask, men de protesterede ikke mod de to ugers varetægtsfængsling, de hver fik.

- Indtil videre er de sigtet for to indbrud, men efter en ransagning af deres hjem, tyder noget på, at de har stået bag flere indbrud. Så det skal vi have undersøgt nærmere, siger Peter Rask og tilføjer, at de to mænd, som er fra lokalområdet, tidligere er straffet flere gange for berigelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland