Sommerhusdrømme: Rekordmange fritidsgrunde til salg

Næsten en tredjedel af alle fritidsgrunde til salg i Danmark findes i Nordjylland.

Sommeren har ikke være prangende i Danmark, nærmere decideret skuffende. Men skulle drømmen om et sommerhus, kig til vandet og lyse aftener med et glas rosévin i hånden alligevel have overlevet, er der rigtig gode nyheder: Sjældent har udbuddet af fritidsgrunde i Nordjylland været større.

På landsplan melder Boliga.dk om et rekordhøjt antal fritidsgrunde til salg - hele 1.511 for at være præcis. Og af dem ligger omtrent en tredjedel i dejlige Nordjylland. 439 grunde er der at gå på opdagelse fra Hobro i syd til Skagen i nord, hvis man drømmer om at bygge sit eget sommerhus.

Flest er der at finde omkring Løkken, som med 84 ledige fritidsgrunde har masser at vælge imellem. Men også i områderne ved Hadsund, Hals, Løgstør og på Læsø er der masser af pladser til at lade drømmene folde sig ud.

Årsagen til de mange byggegrunde til salg i Nordjylland og Danmark generelt skyldes, hvis man spørger eksperter på området, at det helt overordnet set går godt med salget af sommer- og fritidshuse.

- Markedet for fritidsgrunde hænger uløseligt sammen med sommerhusmarkedet. Så når det virker til, at det marked går bedre, kan det få flere til at sætte deres grunde til salg. Det er sandsynligvis i forhåbningen om at kunne sælge, mens det går godt, siger Morten Skak, lektor i boligøkonomi ved Syddansk Universitet til Boliga.dk

Men de håb kan i sidste ende med en træls tendens for sælgerne. Det øgede udbud betyder nemlig samtidig flere muligheder for potentielle købere, og det kan få priserne til at falde, siger Morten Skak.

Region Nordjylland bliver topscorer med flest fritidsgrunde til salg, mens Region Hovedstaden og Region Syddanmark har færrest. Man kan se alle grundene på www.boliga.dk.

Her finder du flest byggegrunde:

Løkken: 84
Hadsund: 44
Læsø: 43
Hals: 39
Løgstør (Trend): 27

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland