Sommerhusejere fik lys idé: Aktiviteter erstatter kravet om havudsigt

Et sommerhusområde ved Tranum, der ikke kan prale af havudsigt, har fundet en genial måde at lokke turisterne til. Otte hektar brakjord er blevet omdannet til et stort aktivitetsområde.

Hvad gør man, når man som sommerhusejer gerne vil tiltrække turister til at leje sit hus, men man måske ikke lige har den fede placering tæt på havet at lokke med?

Jo, i Tranum har 150 sommerhusejere fået den geniale idé at lave otte hektar stort fælles aktivitetsområde med blandt andet svævebane, beachvolley og fodboldgolf. Et initiativ, der ikke bare har løftet hele sommerhusområdet, men også givet resultater på bundlinjen. 

For pludselig er det blevet væsentligt lettere at leje sommerhusene ud, og for familien Rosenberg, som har tilbragt en uge af sommerferien netop her, var det meget bevidst valg ikke at gå efter strandudsigten:

- Vi er en familie, der gerne vil kunne lave noget sammen, når vi er på ferie. Så det har været afgørende for, hvor vi valgte at leje et sommerhus, siger Trine Rosenberg fra Thisted. 

Flere planer er på tegnebrættet

For nogle af sommerhusejerne har det nye aktivitetsområde allerede resulteret i en imponerende udlejningsprocent for resten af året. Og det er bestemt ikke det sidste initiativ, der bliver taget for at lokke flere turister til Tranum. 

Det fortæller Lars Sloth, der er bestyrelsesmedlem i grundejerforeningen Kronvildtvej i Tranum.

- Vi er pavestolte af, at vi har Nordjyllands bedste fællesområde. Vi skal spille på noget andet end vandudsigt og havkig, og hvad de nu kalder det, siger Lars Hjort.

- Vi har fået blod på tanden nu, og vi vil det. Det skal blive til Jammerbugts bedste sommerhusområde, siger Lars Sloth fra grundejerforeningen.

Grundejerforeningen har fået 1,5 millioner kroner i støtte til at føre projektet med en aktivitetsplads ud i livet. 

En gruppe sommerhusejere er gået sammen om at etablere et stort rekreativt område for at få deres huse mere lejet ud

Seneste nyt

fra Nordjylland