Sommerskole i forbrydernes fodspor

22 studerende bruger ti dage af deres sommerferie på at lære de DNA-teknikker politiet bruger, når de skal fange gerningsmanden til en forbrydelse.

Det er fredag aften, og en nærmest uløselig mordgåde er i fjernsynet. Den bliver dog løst til sidst, da den gæve politimand finder et hårstrå eller et cigaretskod på gerningsstedet. Men hvordan foregår det egentlig, når politiet ved hjælp af et enkelt harstrå kan finde en gerningsmand.

Det er 22 studerende fra 18 forskellige lande lige nu ved at lære på et sommerkursus på Aalborg Universitet. De afprøver de DNA-teknikker som politiet bruger til at fastslå, hvem der er gerningsmanden.

- Alle har set en eller anden form for kriminalserie, hvor det handler om at opklare nogle mord. Så selvfølgelig er det lidt spændende at se, hvad det er der sker og hvordan man egentlig finder frem til morderen, sger Julie Simone Nielsen, der er fra organisationen Board European Students of Technology.

De studerende bruger ti dage af deres sommerferie på at lære om DNA-teknikkerne. Der har været stor interesse omkring kurserne. Arrangørerne modtog mere end 270 motiverede nasøgninger til de 22 pladser der var til rådighed.

En af dem, der fik en plads på kurset var Siqing Sun fra Kina. Hun læser til daglig på universitetet i Holland.

- At jeg kommer her betyder at jeg kun har tre-ugers sommerferie i Kina, hvilket er meget lidt, da jeg kun er tilbage i Kina en gang om året. Så det er et stort offer for mig, men jeg nyder virkelig det her, siger Siqing.

Her kan du se PH.D. studerende og underviser på kurset, Elsa Sverrisdottir fortælle nærmere omkring den DNA-teknik som de studerende er ved at lære.

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland