Spalvis skaber overskud: AaB leverer sorte tal for tredje år i træk

Med spillersalg for knap 13 millioner kroner i 2016 skabte AaB et overskud på 7,1 millioner kroner.

Rød er AaB's farve, men i regnskaber vil man gerne undgår at bruge den. Det har man historisk haft svært ved i AaB, men for tredje år i træk kan AaB A/S, der er selskabet bag den professionelle del af fodboldklubben, præsentere et overskud.

7,1 millioner kroner lyder det på i 2016 - efter skat. Et resultat, der var forventet og som AaB-direktør Stephan Schors kalder tilfredsstillende.

- Det er glædeligt, at vi for tredje år i træk kan præsentere et overskud, og vi har fået opbygget et stærkt økonomisk fundament, hvilket gør os i stand til også i de kommende år at fortsætte udviklingen af vores klub og styrke os såvel på den sportslige som på den kommercielle del, siger Stephan Schors. 

AaB solgte i starten af 2016 både Nicolaj Thomsen og Lukas Spalvis, og i sommeren 2016 blev færøske Gilli Rolantsson solgt til norske Brann. Samlet set udgør transferindtægterne 12,9 millioner kroner, og det er med al sandsynlighed talentfulde Lukas Spalvis, der udgør langt hovedparten af de penge.

Han blev solgt til Sporting Lissabon i starten af 2016, men spillede sæsonen færdig for AaB inden han skiftede. Han nåede dog ikke at få debut for holdet før en blev ramt af en alvorlig knæskade. Siden er han i to omgange blevet lejet ud og spiller i øjeblikket i Rosenborg BK.

AaB's forventninger til 2017 var, indtil rekordsalget af Christian Bassogog, et underskud i niveauet 10 millioner kroner, men med et blev det ændret med 25 millioner til et overskud på 15 millioner. Heri ligger investeringer i spillertruppen og yderligere strategiske investeringer i klubbens udvikling. Hvad AaB rent faktisk har solgt Christian Bassogog for, vil de ikke oplyse, men det tal, der går igen i medierne er 45 millioner kroner. 


Seneste nyt

fra Nordjylland