Spar Nord fyrer 152

152 medarbejdere fyres på baggrund af fusionen mellem Spar Bank og Spar Nord - 50 af dem i Aalborg. Målet er en slankere og mere lokal bank.

Danmarks sjettestørste bank, Spar Nord, har fusioneret med Spar Bank. Og den fusion vil gå ud over 152 fuldtidsstillinger, der skal spares væk på landsplan. Omkring 50 af dem er fra hovedsædet, der ligger i Aalborg, hvilket svarer til 10 procent af hovedsædets ansatte. Derudover reduceres flere områder, der også kan betyde fyringer i Nordjylland. Det oplyser banken til TV2/Nord.

- De beslutninger, vi fører ud i livet i dag, handler grundlæggende om at øge fokus på det, vi er bedst til - nemlig at drive en lokalt forankret og engageret bank med entydigt fokus på helt almindelige privatkunder og lokalområdets virksomheder. Det har vi vurderet, at vi fremover kan gøre med et slankere og mindre kompliceret setup i hovedsædet og supportfunktionerne, siger administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby.

De 152 færre stillinger skal findes via 90 deciderede afskedigelser og minimum 50, der frivilligt stopper.

De fyrede medarbejdere får alle besked i løbet af i dag. Efter tilpasningen vil Spar Nord have omkring 1.500 medarbejdere over hele landet og får samtidig reduceret lønniveauet med 100 millioner kroner om året.


Seneste nyt

fra Nordjylland