Sparekasse bryder løfte: Forlanger penge for kundes sagsakter

Tina Højgaard fik i september løfte om at se sine sagsakter om et lån hos Den Jyske Sparekasse - men nu trækker sparekassen i land og vil have betaling for papirerne.

På trods af et løfte fremsat på TV2 Nord løber Den Jyske Sparekasse nu fra sit ord. Den har tidligere nægtet at udlevere en række sagsakter til en tidligere kunde, Tina Højgaard, indtil TV2 Nord fortalte om sagen. Nu forlanger Den Jyske Sparekasse betaling for at holde sit løfte.

Tina Højgaard er dømt ved retten til at skulle betale en gæld til Den Jyske Sparekasse, som hun mener, at hendes eksmand har stiftet. Men hun har aldrig fået lov til at se dokumenterne i sagen.

quote Jeg blev vildt glad, da sparekassedirektøren sagde, at vi måtte se, hvad der lå i min sagsmappe, for jeg er jo stadig i tvivl, om der ligger flere falske underskrifter i sagen. Jeg synes det er sørgeligt  og direkte pinligt for Den Jyske Sparekasse, at de handler på den måde.

Tina Højgaard

- Jamen jeg bliver da mere og mere mistroisk i forhold til, hvad det er, der ligger i min sagsmappe, siden de holder så meget igen, siger Tina Højgaard fra Aalborg.

Hun og hendes eksmand lånte i sin tid 1,2 millioner kroner i Den Jyske Sparekasse til et huskøb. Men eksmanden brugte i stedet pengene til at indfri flere forbrugslån. Lån som han i flere tilfælde fik ved at forfalske Tinas underskrift. Han er tidligere blevet dømt i den sag.

Tina Højgaards advokat mener, at Den Jyske Sparekasse opererer på kanten af de banketiske regler.

- Jeg synes, de fremstår uheldigt i Den Jyske Sparekasse, når man ikke ønsker at give kunden indsigt i de her dokumenter. Så rent etisk synes jeg, det er forkert, at man ikke bare giver kunden ret til at se, hvad der ligger i den her sagsmappe, siger advokat Christian Norup Hostrup. 

Den Jyske Sparekasse havde rent faktisk lovet at fremlægge Tina Højgaards sagsakter. Det skete i starten af september, da TV2 Nord gik ind i sagen. Dengang sagde sparekassen direktør Claus E. Petersen:

- Jeg vil stå på mål for, at hvis der ligger dokumenter, som de ikke har set, så kan jeg ikke se, at vi har nogen som helst problemer i at vise dem frem.

Men siden den udtalelse har sparekassen alligevel trukket i land. Nu forlanger de penge for at udlevere Tina Højgaards papirer.

- At man så efterfølgende skifter holdning, og at man vil kræve betaling for det, synes jeg ikke er etisk korrekt, siger advokat Christian Norup Hostrup.

Tina Højgaard er dybt skuffet over sin tidligere sparekasse behandling i sagen.

- Jeg blev vildt glad, da sparekassedirektøren sagde, at vi måtte se, hvad der lå i min sagsmappe, for jeg er jo stadig i tvivl, om der ligger flere falske underskrifter i sagen. Jeg synes det er sørgeligt  og direkte pinligt for Den Jyske Sparekasse, at de handler på den måde, siger Tina Højgaard. 

I september i år fortalte TV2 Nord første gang om kontroversen mellem Tina Højgaard og Den Jyske Sparekasse. Se indslaget her.

Den Jyske Sparekasses direktør Claus E. Petersen har forlangt at blive interviewet direkte på TV, hvis han skulle svare på vores spørgsmål. Det har TV2 Nord tilbudt, men også den aftale svigter sparekassen i denne sag.

Den Jyske Sparekasses direktør Claus E. Petersen begrunder sit afslag på at stille op i en mail:

”Kunden har indklaget Den Jyske sparekasse for Pengeinstitutankenævnet - og tabt.

Vi har været gennem en retssag med kunden, der også her har tabt og vist så klart, som man nu kan.

Der er indgået forlig mellem kunden og os - det vil sige, at vi ikke har noget økonomisk mellemværende længere.

Jeg står fortsat 100% ved det tilsagn, jeg har givet om, at kunden og hendes advokat kan få fuld adgang til de dokumenter de ønsker at se, blot vi får dækket de omkostninger, vi har i den forbindelse.

Jeg mener således ikke at kunne tilføre sagen noget, og jeg skal da gerne indrømme, at jeg har meget svært ved at se, hvad det er for en fortælling, I ønsker at viderebringe til jeres seere,”

Den Jyske Sparekasse løber fra sit ord til Tina Højgaard, som på TV2 Nord blev lovet aktindsigt i sin sag mod banken. Nu forlanger de penge for at udlevere papirerne.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland