Sparekassen Thy kæmper med it-svindel

Flere og flere kunder hos Sparekassen Thy melder om falske mails og sms'er, der har til formål at franarre dem personlige oplysninger.

Et stigende antal kriminelle har haft held med at lokke følsomme oplysninger ud af thyboerne. Det er sket med eksempelvis sms, hvor svindleren skriver, at man skal trykke på link, ellers vil ens NemID blive slettet.

Fænomenet hedder ”phishing”, og bare i 2016 er der sket en kraftig udvikling i antallet af anmeldelser. Det skriver TV MidtVest.

Den udvikling har fået alarmklokkerne til at ringe i Sparekassen Thy i Thisted. De fortæller, at op mod ti kunder om dagen kontakter pengeinstituttet, fordi de har modtaget de såkalte phisingmails eller -sms'er. 

- Det fylder rigtig meget for os i øjeblikket. Jeg ved ikke, om man skal kalde det et boom, men der er i hvert fald en væsentligt højere aktivitet på det område, siger Ole Beith, direktør i Sparekassen Thy til TV MidtVest.

Hvis man bliver lokket i svindlernes fælde, kan man blandt andet risikere, at ens bankkonto kan blive tømt. Og flere på gaderne i Thisted kender da også alt for godt til sms'erne. Men det kunne ikke falde dem ind selv at falde for det.

- Nej, det kan du lige tro, jeg ikke ville tro på, lyder det kategorisk fra Aase Andersen fra Thisted.


Seneste nyt

fra Nordjylland