Splittelse om aftale i Rebild byråd

To skolers fremtid er stadig usikker efter aftenens byrådsmøde i Rebild Kommune.

Byrådet i Rebild vedtog torsdag aften en indstilling, der betyder, at skolerne i Blenstrup og Ravnkilde ikke umiddelbart skal lukke.

- Jeg har det selvfølgelig godt med at det forslag, som blev udkommet af et møde i tirsdags, er vedtaget. Det var et forslag, der lå så og sige imellem de to indstillinger, siger borgmester Leon Sebbelin fra de Radikale.

12 byrådsmedlemmer stemte for forslaget, og det blev derfor vedtaget. 10 byrådsmedlemmer stemte for et andet forslag, imens to byrådsmedlemmer valgte at stemme blankt.

Aftalen ærgrer viceborgmester Allan Busk fra Den Sociale Fælles Liste. Ifølge ham betyder aftalen at skolernes økonomiske rammer bliver så små, at de stadig er lukningstruede.

- Den her model, der er vedtaget, giver dem reelt ikke nogen chance for at overleve på sigt, siger Allan Busk.

En årgang på under 10 elever, det tror jeg ikke man kan drive en skole med

Borgmester Leon Sebbelin er ikke enig.

- Det må stå for hans regning, siger Leon Sebbelin.

- Der bliver en styrkelse i deres muligheder i at drive skole. Men de har en udfordring i at fastholde deres elever i skoledistriktet, for hvert fjerde barn i deres områder går i skole andre steder, siger borgmesteren.

Tror du på at skolerne overlever med denne aftale?

- Det er der rigtig rigtig mange faktorer, der har indflydelse på. Vi kender ikke børnetallene fremadrettet. En årgang på under 10 elever, det tror jeg ikke man kan drive en skole med, siger Leon Sebbelin.

Begge skoler har årgangene 0.-6. klasse. Der er 66 elever på Blenstrup Skole, imens har Ravnkilde 68 elever.


Seneste nyt

fra Nordjylland