Stadig tvivl om "ulven" trods obduktion

Dagens obduktion kan ikke fastslå, at dyret er en ulv. Først om to uger kan Center for Vildtsundhed med sikkerhed sige, om det var en ulv, der huserede i Thy.

Der går mindst to uger, før det bliver afsløret, om det var en vaskeægte ulv, der holdt til i Hanstholm Reservatet i Thy.

Torsdag blev det ulvelignende dyr obduceret på Center for Vildtsundhed i København, men der skal yderligere genetiske undersøgelser til, før det endelig kan fastslås, om det døde dyr er en ulv.

Hvis der er tale om en ulv, er det første gang i over 200 år, at der er registreret en ulv i Danmark.

Obduktionen afslørede, at dyret har sultet gennem længere tid og havde en kræftsvulst i brysthulen. Formentlig døde den af netop sult.

Dyret har en hudfold mellem tæerne både på forpoter og bagpoter, hvilket er kendetegnende for ulve, men også findes hos ulvelignende hunde.

Dyret blev fundet død i Hanstholm Reservatet i Thy af Naturstyrelsens medarbejdere i forbindelse med, at en ansat så på billeder fra de vildtkameraer, som Statens Naturhistoriske Museum og Naturstyrelsen havde sat ud for at få bedre billedmateriale af dyret.

Et af kameraerne var opstillet tæt på det sted, hvor dyret første gang blev observeret. Omkring hundrede meter fra kameraet lå det døde dyr.

Der er tale om en han, og efter tandsættet at dømme er der tale om et ældre dyr.

Det var en række ornitologer, der så det ulvelignende dyr og også tog billeder af det. Men de var ikke tilstrækkeligt tydelige til at afgøre, om det rent faktisk er en ulv.

/ritzau/

Hvad tror du?

Er det en ulv eller "bare" en vellignende hund?

Deltag i debatten på vores facebookside.

Seneste nyt

fra Nordjylland