Statens Kunstfond giver næsten kvart million til talenter

Der er penge på vej til musik og kreative talenter i Frederikshavn.

I løbet af 2017 sender Statens Kunstfonds pulje til talentudvikling hele 240.000 kroner til Frederikshavn. Pengene skal bruges på talentarbejde med musik, sammen med børn og unge i hele kommunen.

Musikskolen og Det Musiske Hus står bag ansøgningerne, der nu betyder, at der kan sættes nye musikprojekter igang.

- Når jeg kigger rundt i musiklandskabet i Vendsyssel, så er der behov for at sætte nye tiltag i gang, der prioriterer det originale materiale: sangskrivningen og talentet, der vil noget med musikken. Jeg vil gerne være med til at finde og udvikle de talenter, der vælger musikken som deres levevej, siger Jens Ole Amstrup, leder af regionalt spillested, Det Musiske Hus.

To af de projekter, der er givet midler til, er Lydkanten/Scene, som er en udbygning af den store satsning med Lydkanten Songwriter, der hvert år optager 12 unge sangskrivere. Musikskolen har også fokus på sangskrivning i et nyt miljø, hvor eleverne lærer forskellige metoder til sangskrivning, arrangement og produktion. Målet med det projekt er dels, at eleverne kommer til at spille egen musik rundt om i kommunen samt at der etableres en fødekæde til Lydkanten.

- Det er utroligt vigtigt, at vi ikke kun er reproducerende - men også nyskabende. Derfor sætter Musikskolen også gang i et helt nyt forløb for vores elever, hvor de fra foråret 2017 kan arbejde med eget materiale. På den måde understøtter Musikskolen og det regionale spillested hinandens målsætninger, siger Thomas Albæk Jakobsen, der er musikskoleleder i Frederikshavn Kommune.

De projekter, der er bevilget penge til i ansøgningerne er:

  • Sangskrivning 
  • Kammermusik 
  • Dream Team 
  • Jazzcamp for Piger 
  • Talentklassen og Musik fra alverdens lande 
  • Lydkanten / Sceneprojekt 
  • Nordisk Talentmøde, Squeezebox 2017 

Seneste nyt

fra Nordjylland