Statslige bygninger og skibe flager på halv frem til 20. februar

Danmark sørger onsdag over prins Henriks død, og mange steder i Nordjylland er flaget på halv stang.

Ovenpå nyheden om prins Henriks død, flager alle statslige bygninger og skibe på halv fra onsdag morgen klokken 8.00 og frem til den 20. februar, hvor prinsen skal bisættes fra Christiansborg Slotskirke. 

Både det franske og det danske flag er på halv ved Voergaard Slot.
Både det franske og det danske flag er på halv ved Voergaard Slot.
Foto: Josefine Brader

Flagene er således også på halv rundt om i Nordjylland, og det er ikke kun de statslige bygninger, der viser deres respekt for den nu afdøde prins. I galleriet ovenfor kan du se et udsnit af billeder, med flaget på halv.

Prins Henrik sov tirsdag aften stille ind på Fredensborg Slot. Her var han omgivet af sin familie - dronningen, kronprins Frederik og prins Joachim.

Prinsen blev overført til Fredensborg Slot fra Rigshospitalet tirsdag formiddag. Han havde været indlagt siden 28. januar, hvor han afbrød en rejse til Egypten. Undersøgelser på Rigshospitalet viste en godartet tumor i prinsens venstre lunge, og meldingerne fra Kongehuset lød, at han var under behandling. Fredag i sidste uge kom beskeden om at prinsens tilstand var alvorligt forværret, og tirsdag aften sov han så stille ind.

Prinsens aske skal efter bisættelsen deles i to. Den ene halvdel skal fordeles over de danske farvande mens den anden skal i en urne, der skal nedsættes i den private del af Fredensborg Slotshave. 

Overalt i Nordjylland var flagene i dag på halv

 

De kommende dage vil Prins Henrik blive mindet

 


Seneste nyt

fra Nordjylland