Stena AB skriver kontrakt på fire nye færger

Stena Line har udsigt til at få fire nye fragt- og passagerfærger - som formentlig også kommer til at sejle mellem Frederikshavn og Gøteborg.

Stena AB har netop underskrevet en kontrakt med forbehold for godkendelse i slutningen af april, på en ordre på fire nye ro-pax færger til levering i 2019 og 2020.

Planen er, at de fire skibe skal indsættes i flåden, der besejler Stena Lines rutenetværk i Nordeuropa. 

Dermed kommer en af færgerne formentlig også til at sejle på ruten mellem Frederikshavn og Gøteborg.

- Vi forventer en fortsat fremgang i efterspørgslen for færgetransport i Nordeuropa ligesom i andre dele af verden. Færgetransport spiller en afgørende rolle i morgendagens logistik- og infrastrukturkæder for at skabe et miljøvenligt fundament for samhandel. Skibstransport er ikke bare den mest miljøvenlige måde at flytte gods på, det er også en infrastruktur, der giver en stabil og hurtig logistikløsning til en meget lav omkostning. Med denne investering ruster vi Stena Line til at kunne imødekomme fremtidens vækst, siger  bestyrelsesformand i Stena Line Dan Sten Olsson.

Færgerne vil have en kapacitet på mere end 3.000 lastemeter med et bildæk, som bygger på et gennemkørselsprincip, ligesom færgerne kan tage op til 1.000 passagerer og tilbyde et fuldendt serviceudbud om bord. Hovedmotorerne kommer til at være Gas Ready og dermed forberedte til at kunne køre på enten methanol eller flydende naturgas (LNG).

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland